TV 2s flaggskip «The Voice - Norges beste stemme» kåret fredag kveld sin syvende vinner. Jørgen Dahl Moe fra Andebu var ansett som favoritt og sviktet ikke.

Han og Tara Bloch-Vere sto igjen i superfinalen som gikk etter 21-Nyhetene på TV 2 på fredag. Dahl Moe fremførte Elvis’ «Always On My Mind», mens Bloch-Vere skapte liv med AC/DCs «Back In Black». Og det var til slutt Dahl Moe som sanket inn flest stemmer fra publikum.

Finalen har en total screen rating på 425.000 seere. Det er en kraftig nedgang fra fjorårets finale som har blitt sett av 586.000 seere. Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller at årets sesong har hatt et gjennomsnitt på 625.000 seere.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, forteller til Kampanje at hun er fornøyd med hvordan både finalen og hvordan sesongen sett under ett har levert.

- Vi er kjempefornøyde. Det har vært en super produksjon og jeg vil gjerne takke ITV og interne krefter som har levert meget godt. Det er jo grunnen til at vi også ønsker oss en ny sesong, sier Haldorsen.

- Selv om ting er som de er for øyeblikket - er det ikke skuffende å miste så mange seere til finalen?

- Vi vil alltid nå ut til flest mulig, men vi er ikke skuffet. Vi er fornøyde med en nydelig norsk produksjon, så er det klart at ting kan være med å påvirke tallene, sier Haldorsen som forteller at det antakeligvis er Altibox-kundene som mangler fra fjorårets seertall.

TV 2 er som kjent i konflikt med TV-distributør Altibox. Som følge av dette har kanalen også mistet distribusjon hos over en halv million Altibox-kunder.

Les også: TV 2 vil ha mer «The Voice»: - Har levert en sterk sesong