I september kom TV 2 og Telia til enighet om en ny TV-avtale som skulle sikre alle Telias TV-kunder tilgang til strømmetjenesten TV 2 Play. Nå rulles løsningen ut til kundene.

- Vi jobber kontinuerlig med å styrke TV-tilbudet og er veldig glade for å kunne tilby strømmetjenesten TV 2 Play med masse spennende innhold til våre kunder, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge i en pressemelding.

En halv million Telia-kunder får nå tilgang til TV 2 Play Basis, som inneholder noe reklame, uten at de trenger å bruke TV-poeng eller betale noe ekstra. De kan også oppgradere til TV 2 Play Film og Serier for 20 TV-poeng. Da slipper de reklame og de får i tillegg tilgang til BritBox.

- Telia-kundene får nå tilgang til flere serier, filmer og norske programmer enn det de har i dag. Med TV 2 Play kan seerne velge selv hva de vil se, og når de vil se det – om det er «Hamilton», «Sommerhytta» eller «Hjerteslag». For TV 2 er det helt avgjørende at det norske innholdet og journalistikken løftes frem og er lett tilgjengelig for seerne der de er. Vi er glade for å ta neste steg i samarbeidet med Telia, og det kommer seerne til gode, sier Sarah C. J. Willand, kommunikasjonsdirektør i TV 2.

TV 2 har allerede en lignende avtale på plass med Allente, og det er ventet at også Telenor vil bake inn TV 2 Play i sin TV-pakke etter at de kom til enighet med mediehuset om en ny avtale i januar.

Les også: - TV 2 vil ikke være smågodt fra plukk og miks-hyllen til TV-distributørene

TV 2 har ikke klart å komme til enighet om en lignende avtale med Altibox og dagens Telia-nyhet slippes nesten syv uker etter at kanalens avtale med Altibox utløp. Siden 1. april har en halv million Altibox-kunder stått uten tilgang til TV 2s kanaler som en del av TV-abonnementet sitt.

Les mer: TV 2 om Altibox-striden: − Samarbeidet er avsluttet