Tomm-Espen Kroken, bedre kjent som bare Kroken, har over 30 års erfaring som programleder iblant annet Radio 1, Radio Norge og P4-gruppen. Fra 1. juni er han programsjef i Metro Sounds.

- Jeg er veldig glad for at vi har klart å kapre Tomm-Espen Kroken som vår nye programsjef, sier Hilde Apneseth, administrerende direktør i Metro Sounds. 

Hun forteller at det var tøffe tak under koronapandemien og at de måtte nedbemanne i denne perioden. Nå ser hun imidlertid optimistisk på veien videre.

- I år har vi ansatt blant annet DJ Howard, kjent fra P3, og Kash som er best kjent fra NRK Barne-TV, som nye programledere på Radio Metro. Det føles utrolig deilig å kunne se fremover igjen, og ikke minst er det en lettelse at våre redaksjonelle medarbeidere endelig skal få den oppmerksomheten de fortjener fra en dedikert og meget kompetent programsjef, legger hun til.

- En unik mulighet
Tomm-Espen Kroken skal jobbe sammen med selskapets redaksjon for å utvikle og forbedre selskapets underholdningsprodukter. Hovedfokus blir konsernets største merkevare, «Radio Metro».

- Det er en klisjé, men jeg sier det likevel. Dette er en unik mulighet for min del etter tretti års erfaring med faget. Det er utrolig spennende å kunne føre Metro-arven videre i samarbeid med Hilde og ansvarlig redaktør og radiogründer Svein Larsen, sier Kroken, som også har overordnet ansvar for innholdet til bedriftens øvrige radiokanaler, podkaster og digital satsingsområder.

Kroken går fra to internasjonale mediekonsern, til et mindre norskeid underholdningsselskap.

- Jeg tar med meg erfaringen fra mange, mange år i store konsern, og går tilbake til det lokale og nære som er det radio egentlig handler om for veldig mange. Vi må være noe annet enn Spotify for å holde oss relevante for lytterne i fremtiden, sier han.

Kroken forteller at han er opptatt av det gode innholdet og de sterke personlighetene på radio, og mener bestemt at dette må få mer plass enn dagens kommersielle nasjonale radiokanaler tillater.

-Vi må få frem det beste i folka og la dem skinne. Det er viktig å la folk bli hørt, og la dem i størst mulig grad gjøre det de synes er gøy. Radio er fryktelig mye glede. De som kommer inn i radio nå, og lyd, gjør det fordi de har en kjærlighet for denne delen av mediefaget. Det er viktig med medbestemmelse, og at de ansatte blir møtt på egne premisser. Men når det er sagt, så er det jo til slutt programsjefen som må ta den endelige avgjørelsen, sier Kroken med et varmt smil, avslutter han.