- Radio holder seg forbløffende godt i Norge. I underkant av 3 millioner av oss hører radio på hverdager. Når vi samtidig ser utviklingen på podkast og valgbar lyd, så er det utrolig stas å jobbe med dette for tiden, men det krever at vi hele tiden fornyer oss, sier kanalsjef i NRK Radio, Bjørn Tore Grøtte.

Grøtte varslet endringer allerede da han tok over som kanalsjef for syv av NRKs lineære radiokanaler. Nå skal både NRK P13 og NRK P3 bli enda mer spisset for å nå målgruppene sine.

- Nå ser vi at radiolytteren enda oftere enn før hopper mellom kanalene. Da må vi som setter sammen radioen tenke annerledes. Dette er en utfordring de superflinke radiohodene i P3 og P13 har tatt med glans, sier Grøtte.

Som et resultat av dette blir P13 en mer rendyrket musikkanal som skal spille ny musikk hver dag med sjanger-, epoke- og aldersfritt utgangspunkt. P3 skal på sin side fortsatt ha et ungt oppdrag, men skal også ha etablerte og uetablerte underholdningstitler på programmet.

- Vi ønsker å holde på P3 som kanalen for ny musikk for ung målgruppe. Samtidig bygger vi nå ut et rap og RnB-univers hver kveld, sier musikksjef i NRK, Mats Borch Bugge.

Med endringene flytter også radioprogrammet «Med All Respekt» fra NRK P13 til NRK P3. Programmet vant Årets underholdningspodkast under Prix Radio 2021.

- Jeg har stor tro på at både NRK P3 og NRK P13 blir mer helstøpte kanaler med disse grepene. Vi jobber også med enda flere nyheter som skal komme lytteren til gode utover sommeren og høsten, sier kanalsjef Grøtte.

Endringene begynner som nevnt 9. mai, og vil fortsette utover våren og sommeren.