Leo Ajkic ble en av kveldens store vinnere med to Gullruten-priser på TV-bransjens store festkveld lørdag, først for beste nyhets- og aktualitetsprogram for «Uønsket» og deretter for beste aktualitetsprogramleder for dokumentarserien «Rus». NRK-profilen har vunnet programlederprisen én gang tidligere, for «Flukt» i 2017.

- Det føles digg. Det er veldig godt å få anerkjennelse for det man gjør. Det var veldig digg å bli nominert, men det å vinne føles ekstra digg. Jeg må være ærlig, jeg hadde blitt litt skuffet hadde jeg ikke fått en pris. Det er mange som føler at de får en pris når jeg får en pris, for dette er lagarbeid, sier Ajkic til Kampanje.

Se alle vinnerne her: Henriette Steenstrup ble kveldens store TV-vinner – sikrer Viaplay to Gullruten-priser

- Hvilken pris veier tyngst?

- For karrieren veier kanskje dette tyngst, hvis jeg skal tenke kynisk, sier Ajkic med programlederprisen i hånda.

- Men hvis jeg tenker å samfunnet og politikk så fikk «Uønsket» folk til å snakke om asylpolitikk og sette seg inn i mindreårige asylsøkeres situasjon.

- Du viet prisen til minoriteter i takketalen din. Hvordan synes du NRK jobber med mangfoldsspørsmål?

- Det har blitt bedre og bedre og bedre, og i år er de mer til stede på agendaen. Det jobbes flere steder med å minne folk på hvor viktig mangfold er, og det er ingen mangfold uten mange minoriteter.

- Og til slutt, hvordan vil du beskrive seiersrusen?

- Sånn som jeg føler det nå er det nesten som du har drukket litt for mye og både gråter og er glad. Som om du gikk på fylla uten å tenke på hva du hadde i deg. Sånn føles det.

Les mer: Over 650.000 har sett Leo Ajkics «Rus»: - Ikke overdrevet å si at serien nok vil redde liv

Se vinnerintervjuet med Leo Ajkic her:


Les mer: Anne-Kat. Hærland får Gullrutens hederspris - utelukker ikke TV-comeback