VG oppgir mandag at tilskuertallet på cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde var det laveste på 33 år. For første gang siden 1989 var det under 20.000 tilskuere på det som blir sett på som norsk fotballs festdag.

Heller ikke NRK kan skimte med jublende seertall. Kringkasteren oppgir til Kampanje et seertall på 281.000 på NRK 1 under finalen. Markedsandelen var imidlertid sterk da NRK hadde en seerandel på 63,1 prosent.

- Vi kan se at finalen blir sendt i en annen periode, hvor TV seing ikke er så høy, sier Philip Lyhne-Lorentzen i analyseavdelingen til NRK.

- Når var det sist så få TV-seere til cupfinalen?

- Det har ikke tidligere vært en cupfinale i mai, så da er det vanskelig å sammenligne med kamper som har vært vist i oktober - desember. Seingen på NRK i vinterhelgene er ofte vesentlig høyere, sier Lyhne-Lorentzen 

Normalt sett har cupfinalen i fotball blitt sendt sent på året som en del av avslutningen på fotballsesongen i Norge. Også tidspunktet for avspark var denne gangen endret. Avsparket pleier å bli tatt klokken 13, mens det denne gangen var satt til klokken 16.

Det var for øvrig Molde som stakk av med seieren i finalen etter et straffemål av 19 år gamle Sivert Mannsverk Heggheim. Cupfinalen søndag var for øvrig en koronautsatt cupfinale som kåret Norgesmesteren for året 2021.

Tall for cupfinalen i norsk fotball de siste fire årene:

År Lag Seertall i gjennomsnitt Seerandel i %
2018 Rosenborg - Strømsgodset 514.000 58,2
2019 Haugesund - Viking 372.000 39,2
2020 Avlyst    
2021 Bodø/Glimt - Molde 281.000 63,1