I 2017 flyttet Jon Gelius fra Oslo til Arendal, og forlot samtidig Dagsrevyen til fordel for en jobb i NRK Sørlandet. I fjor var han tilbake i NRK-flaggskipet som sommervikar, og også i vår har programlederen vært å se som anker i Dagsrevyen.

- Folk lurer på om jeg har flyttet tilbake til Oslo, men det har jeg ikke. Marienlyst trengte en innstepper som TV-programleder både i Dagsrevyen og på sendedesken som har ansvaret for TV-sendingene på dagtid, forklarer Gelius overfor Kampanje.

Han har meldt midlertidig overgang fra NRK Sørlandet til Nyhetsdivisjonen på Marienlyst.

- Jeg ukependler fra Arendal til Oslo, og skal være på Marienlyst til over sommeren. Jeg er såkalt sideforskjøvet fra Sørlandet som de kaller det. I praksis betyr det at jeg er en slags vikar som dekker opp der det oppstår vakthull, sier han.

Det innebærer blant annet nok en sommer som vikar i Dagsrevyen.

- Det gleder jeg meg til. Det er rart og litt underlig å være tilbake i «gammel rolle», men jeg føler meg privilegert som får muligheten til innimellom igjen å få lov til å lede Norges største og viktigste nyhetsprogram.

Jon Gelius skal lede Dagsrevyen 17. mai, noe han beskriver som en ære.

Han planlegger imidlertid ikke å flytte tilbake til Oslo.

- Noen permanent flytting er ikke aktuelt. Jeg stortrives i Arendal og har funnet mitt drømmested, så den hjemmebanen forlater jeg ikke igjen. Livskvaliteten på Sørlandet kan ikke sammenlignes med hovedstaden. Så det blir noen mil i bil langs E18, men det går greit.