På lørdag var det duket for årets FA-cupfinale mellom Chelsea og Liverpool på Wembley Stadium i London. Det var til slutt Liverpool som kunne juble for seier i en kamp som ble avgjort på straffesparkkonkurranse.

I gjennomsnitt fulgte 154.000 seere sendingen på V4. Det ga V4 en kommersiell andel på 57 prosent. Kanalen nådde en topp på 263.000 seere.

- Straffespark-konkurranse på fullsatt Wembley er jo et perfekt drama. Og vi vet også at Liverpool er et av lagene som har størst appell her til lands, så ikke veldig overraskende at det appellerte til mange. Og så blir jo sånne dager også en meget god drill for oss rundt studio-, og onsite-produksjonen før vi tar over Premier League i august, sier sportssjef i Nent, Kristian Oma til Kampanje.

Det er betydelig flere seere enn hva fjorårets finale klart å oppnå. Finalistene den gangen var Chelsea og Leicester, og det var Leicester som stakk av med seieren. Denne kampen ble fulgt av 49.000 seere i snitt, med en topp på 84.000.

Heller ikke finalen fra 2020 er i nærheten av årets seertall. Også da gikk Chelsea tapende ut av finalen, den gangen mot Arsenal. 61.000 fulgte den 2020-finalen i snitt, med en topp på 89.000 seere.

- Vet dere hvorfor det var så mange flere som fulgte årets finale?

- Jeg vil tippe en stor del av grunnen er fordi Liverpool spilte. De har mange flere norske fans enn de andre lagene som har spilt finaler de siste årene, men noen fasit på det har jeg ikke, sier pressesjef for sport i Nent, Thomas Horni.

Nent går som kjent ikke ut med seertall på strømmetjenesten Viaplay, men Kampanje får oppgitt at det var mer enn en dobling på Viaplay-tallene sammenlignet med i fjor.

Seertall fra de tre siste FA-cupfinalene:

År Lag Gjennomsnitt Topp
2022 Chelsea - Liverpool 154.000 263.000
2021 Chelsea - Leicester 49.000 84.000
2020 Chelsea - Arsenal 61.000 89.000