Det blir bananer og gule ulver også i finalen i Eurovision Song Contest etter at Norges bidrag Subwoolfer tok seg videre fra første semifinale tirsdag kveld. Det gjorde også norsk-greske Amanda Tenfjord, som representerer Hellas i årets konkurranse.

De «norske» bidragene på scenen var likevel ikke god nok grunn for mange TV-seere til å sette seg ned foran skjermen. Kun 618.000 fulgte sendingen på NRK1 eller NRK TV. 

Dermed fortsetter trenden fra den norske finalen tidligere i år med historisk lave tall for sangkonkurransen.

Les mer: Melodi Grand Prix med historisk dårlige seertall - har mistet over 370.000 seere

Nedgangen fra i fjor er på hele 280.000 seere. Da var det Tix som representerte Norge i Eurovison. Også han opptrådte i første semifinale.

- I 2021 var det både pandemi og «Tix-effekt» som nok har spilt inn på de høye seertallene, sier analytiker Maren Eline Fossan i NRK til Kampanje.

Men også i årene før pandemien var tallene høyere. I 2019 fulgte 678.000 seere Keiino i deres semifinale. Året før fulgte én million seere Alexander Rybak i hans semifinale. 700.000 så semifinalen med Jowst i 2017, mens over 900.000 fikk med seg Agnete Johnsens forsøk på å ta Norge videre i 2016.

- Interessen for MGP og Eurovision er alltid eksplosiv, så selv med lavere tall snakker vi om høye tall for en tirsdag kveld. Det er naturlig at tallene vil svinge noe fra sesong til sesong. Vi er vår største konkurrent, og vi kan ikke slå rekorder hvert år. Det er også viktig å huske på at innholdet for Eurovision i dag konsumeres på mange forskjellige plattfomer og flater, og ikke bare via den tradisjonelle TV-sendingen, sier Stig Karlsen, prosjektleder for Melodi Grand Prix i NRK.

Som Kampanje tidligere har skrevet, genererer Subwoolfer også færre medieoppslag og mindre engasjement på Facebook enn sine forgjengere.

Les også: PR-nedtur for Subwoolfer: - Naturligvis noen utfordringer