Siri Dokken gikk til topps blant 118 innsendte bidrag til prisen for Årets Avistegning. Den ble delt ut av Mediebedriftenes landsforening (MBL), Norsk Redaktørforening (NR) og Norsk Journalistlag (NJ) på Medielederkonferansen i Bergen onsdag.

Hun vinner med tegningen «Statsministerskifte» som stod på trykk i Dagsavisen i forbindelse med stortingsvalget i fjor.

- Tegningen får med enkle grep frem poenger kommentatorer ikke så lett fanger. Den humoristiske undertonen er også til stede, selv om illustrasjonen på alle vis understreker det tydelige, politiske poenget, sier juryleder Stig Jakobsen, ansvarlig redaktør i avisa Nidaros.

- Siri Dokken har vunnet denne prisen to ganger tidligere, men leverer også i 2021 på et skyhøyt nivå – ikke bare med vinnertegningen, men også generelt. Det er virkelig en berikelse for de politiske kommentarene i Dagsavisen å bli akkompagnert av hennes praktfulle, kunstneriske bidrag, fortsetter han.

Juryen har for øvrig bestått av Sarah Sørheim (Aftenposten, NRs representant), Hege Ulstein (Dagsavisen NJs representant) og Bianca Boege (Avistegnernes Hus, avistegnernes representant).

Siri Dokken var ikke selv til stede for å ta imot prisen. Det gjorde Dagsavisens redaktør Eirik Hoff Lysholm på vegne av henne.

Her kan du se hele tegningen:

Regjeringsskifte Dagsavisen.jpg