Det var en rørt og målløs Anne-Kat. Hærland som ble tildelt Gullrutens hederpris foran tidligere kollegaer i TV-bransjen lørdag kveld.

- Jeg holder meg til å si tusen, tusen takk, sa Hærland på scenen.

Det var en hedersprisvinner som var tydelig utilpass med all oppmerksomheten som møtte pressen etter at showet var over.

- Hva er det viktigste TV-bransjen har gitt deg?

- Det viktigste TV-bransjen har gitt meg er erfaring bak kamera, for jeg kan reparere alt mulig. Praktisk nytteverdi, sier Anne-Kat. Hærland til Kampanje.

Se alle vinnerne her: Henriette Steenstrup ble kveldens store TV-vinner – sikrer Viaplay to Gullruten-priser

Startet som lysekniker
Hun startet sin TV-karriere som lystekniker i NRK i 1993, men fikk raskt plass foran kamera i NRK2-programmene «Direkte lykke» og «Bombay Surprise». Hun ble for alvor et kjent TV-fjes som fast lagleder i «Nytt på nytt» i perioden 1999 til 2007. I tillegg til sin TV-karriere, har Anne Kat. Hærland gjort stor suksess som stand-up-komiker.

I 2013 meldte hun overgang fra NRK til Discovery, der hun fikk sitt eget talkshow «Anne-Kat». Senere har hun trukket seg tilbake fra rampelyset.

- Jeg kan komme tilbake hvis det ikke er i en realitykonkurranse. Ikke at det er noe galt med det, men jeg vil heller dra ut neglene med tang enn å lage det. Det er bare å si ifra om de vil lage noen programmer hvor folk ikke skal stå og krangle. Hvs det er noe om humor og satire, så kan jeg gjøre edt.

- Får du nok av invitasjoner om å være med på disse programmene?

- I begynnelsen, men nå har det begynt å gi seg.

Jobber i Aller Media
Tidligere i år ble det kjent at hun har fått seg ny jobb som innholdsrådgiver i Aller Social Club. Der skal hun jobbe med podkastinnhold og strategi for markedsføringsbyrået.

- Jeg har det veldig fint, sier Hærland om sin nye jobb.

- Jeg liker å jobbe med andre, yngre folk. Det er veldig gøy å bruke det man har lært til å hjelpe andre.

Les også: Leo Ajkic gjør rent bord i Gullrutens nyhets- og aktualitetspriser

Se hele intervjuet med hedersprisvinner Anne-Kat. Hærland her: