Saken oppdateres.

For en måned siden skrev Kampanje om at VGTV får kritikk for hvordan sponsoren Kondomeriets produkter omtales i det nye talkshowet «Harm & Hegseth» med profilene Vegard Harm og Morten Hegseth.

Kampanje kunne senere samme dag skrive at Medietilsynet hadde varslet VGTV om at de vurderete å ilegge kanalen sanksjon i form av advarsel eller gebyr.

Nå har altså Medietilsynet konkludert med at programlederne i den aktuelle Harm & Hegseth-episoden på VGTV i april omtalte sponsede premiar fra Kondomeriet på en mer omfattande måte enn det er lov til.

– Dette er et klart brudd på reglene, og vi gir VGTV en advarsel for brudded, seier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør i juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet i en melding. 

Første gang VGTV får en advarsel
Medietilsynet skriver at sponsede premier i et program ikke skal presentes mer omfattande enn det som er nødvendig for å få vite hva premien er, og hvem som har gitt premien. Reglene i kringkastingsloven er til for å unngå at reklame blir blandet inn i det redaksjonelle innholdet og skaper tvil om hva som er hva. 

– I dette tilfellet går premiepresentasjonen lenger enn det som er tillat etter regelverket. I vurderingen har vi lagt vekt på at egenskapane til premieproduktene ble skildret i positive ordelag, i tillegg til at programlederne viste til egne positive erfaringer med produktene, sier Sekkelsten.

Ifølge Medietilsynet sier VGTV at det er satt i gang konkrete tiltak for å sikre at regelverket blir fulgt i fremtiden. 

– Vi er tilfredse med at VGTV har gått gjennom rutinene sine for å sikre at reglene blir fulgt. Medietilsynet har gitt sanksjoner i form av advarsel i lignende saker hos andre aktører. Derfor får VGTV tilsvarende reaksjon, sier Sekkelsten.