«Norges sprekeste» har premiere mandag 27. juni og følger ti pensjonister som har flyttet inn på en feriekoloni på Filtvet sørøst Hurumlandet i Asker. Her skal de bo sammen og delta i varierende fysiske og utfordrende konkurranser.

Programleder er Erik Solbakken.

- Disse eldre deltagerne er mye sprekere enn deg og meg. Det kommer vi til kjenne på kroppen, og vi kommer til å bli utrolig imponert over hvor godt det går an å holde seg i alder fra 68, helt opp mot 77 år, sier han.- Vi har blant andre med Nils Harald (75) som startet med fitness som 70-åring, løpedronningen Mariann (77) som har blitt norgesmester i løping 260 ganger og magedanseren Ingrid (74). Langrennsløperen Morten (71) har et klart mål ved å være med, han vil vinne «Norges sprekeste» - for senere å bli spurt om å være deltager på «71° nord» eller «Kompani Lauritzen», fortsetter Solbakken.

TV 2 håper serien kan være en inspirasjon for andre.- «Norges sprekeste» er en ny herlig realityserie der deltakerne kanskje er bittelitt eldre enn det du vanligvis ser på TV. Gjennom sommeren skal ti deltakere ut i morsomme konkurranser med massevis av humør, styrke og selvironi i kampen om å bli Norges sprekeste. Disse aktive eldre deltagere beviser at alder er ikke noen hindring for å holde seg i form og at konkurranseinstinktet aldri går ut på dato.Forhåpentligvis vil serien inspirere oss alle, uavhengig av alder, til å holde oss aktive, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.