TV 2 skal de neste årene vise mye norsk idrett - alt fra toppidrett til breddeidrett fra fotball, håndball, hockey, volleyball, innebandy og basketball i årene som kommer.  

Nå er det klart at det er NEP som i hovedsak skal produsere Eliteserien, deler av OBOS-ligaen og noe annen fotball, mens DMC skal produsere deler av OBOS-ligaen, ishockey, håndball og øvrige hall-idretter. Kontrakten mellom partene er signert og er etter hva TV 2 kaller det i pressemeldingen en «gigantavtale».

- TV 2 er hjemmebanen for norsk idrett i årene som kommer. Produksjonsselskapene er viktige partnere for oss når vi skal skape større oppmerksomhet rundt norsk idrett. Med NEP og DMC på laget, vil vi få produksjoner av ypperste kvalitet, tilpasset de ulike sportsrettighetene TV 2 sitter på, forteller Jens C. Knudsen, leder for produksjonsmodeller og partnerskap i TV 2. 

I desember 2020 meldte Kampanje om at TV 2 overtar rettighetene til norsk fotball etter å ha lagt tidenes største kontrakt på bordet med et samlet beløp på 4,5 milliarder kroner.

Les også: TV 2 blir seriemester i norsk fotball - overtar rettighetene fra Discovery for 4,5 milliarder

NEP fortsetter med norsk fotball
NEP er leverandør av TV-produksjonsteknikk i Norden, og produserer norsk fotball i dag hos Discovery. Da avtalen mellom Discovery og NEP kom på bordet i 2016 kunne Kampanje erfare at det var snakk om kontrakter med verdi på 600 millioner fordelt på seks sesonger.

- Vi i NEP gleder oss til å fortsette i produksjonsrollen av norsk toppfotball. Med denne avtalen befester vi vår posisjon som Nordens ledende aktør innen TV-produksjon. Nye tider krever nye produksjonsmetoder, og vi har lagt et løp sammen med NFF og TV 2 om en ambisiøs klimanøytral produksjonsform. Dette blir et meget spennende og innovativt løft for bransjen og for oss som selskap, sier Morten Aass, President i NEP Nordic. 

Les også: Amedia og TV 2 går sammen om sport

VAR-dømming i 2023
DMC in Sports (DMC) er et medierettighets- og produksjonsselskap som tilbyr en rekke kringkastings- og digitale tjenester til medierettighetsbyråer, forbund, ligaer og kringkastere over hele verden. 

- Vårt partnerskap vil bidra til at TV 2 kan gjennomføre sitt hjemmebane-prosjekt på en ny og innovativ måte, sier Daniel Franck, administrerende direktør og grunnlegger i DMC in Sports. 

De ulike idrettene krever ulike løsninger, opplyser TV 2 i en pressemelding. Eliteserien og Obos-ligaen er de største produksjonene, med sentraliserte produksjonsløsninger kombinert med bruk av OB-busser og en sentralisert VAR-løsning for Eliteserien. For andre sportsrettigheter er det lagt opp til alt fra 2- til 10-kameraproduksjoner samt at TV 2 vil benytte AI-kameraer for de lavere divisjonene.