Dokumentarserien, som har premiere 18. mai, går tett på livet til Gunhild Stordalen, både privat og i jobbsammenheng. Stordalen går rundt overfylt timeplan som bruker all sin tid på å formidle budskapet om å redde planeten fra en klimakrise. Det til tross for et krevende privatliv med sykdom.

- Tid er det jeg har minst av her i verden føler jeg. For det haster mer enn noensinne. Det er kode «Rød». Verden står overfor en global klima- og naturkrise. Mat er en av de viktigste driverne, men også en stor del av løsningen. Da jeg ble spurt om å lage en dokumentarserie, måtte jeg bare si ja for det er en unik mulighet til å nå bredt ut med budskapet, sier Stordalen selv og legger til:

- I serien deler jeg av mitt privatliv og lar folk bli litt bedre kjent med Gunhild, mine nærmeste og livet mitt. Kanskje man kan forstå mer hvem jeg er, og hva som driver meg i jobben jeg gjør rundt klimasaken.

Åpenhjertig 
I serien deler den profilerte miljøforkjemperen åpenhjertig av sitt private liv og profesjonelt har TV 2 fulgt Stordalen gjennom debatter om klima, velsignelse hos Paven som ender med helvetesild og drar på togur til Glasgow for å nå klimatoppmøtet.

- Gunhild A. Stordalen lever ikke et A4-liv, hun er en ildsjel som bruker all sin tid på å forsøke å redde planeten fra en klimakrise. Det er imponerende i seg selv, men også med tanke på alvorlig sykdom. Gjennom dokumentarserien «Gunhilds kamp» håper vi seerne kan bli bedre kjent med Gunhild når hun nå inviterer oss med inn i sin hverdag på jobb, og deler fra sitt private liv, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2. 

Andre profilerte personer som deltar i serien er Camilla StoltenbergJohan Rockström, Eyvind Hellstrøm, Lisa Tønne, Jan Thomas, Petter Stordalen, Dag Hvaring i tillegg til Stordalens nærmeste venner og familie.

Dokumentarserien «Gunhilds kamp» har premiere 18. mai, da med alle fire episodene på TV 2 Play og på TV 2 med en episode i uken.