I Danmark har allerede Reality Awards vært arrangert i flere år, men nå tar Se og Hør konseptet til Norge. Prisutdelingen, som Kampanje skrev om allerede i 2020, skulle egentlig blitt avholdt for to år siden, men ble den gangen stoppet av pandemien.

- Nå er det endelig klart at også Norge får sin egen festkveld for reality-bransjen 23. september. I motsetning til andre awards-show vil det hos oss kun dreie seg om de norske reality-sukessene slik som Paradise, Kompani Lauritzen og 71 grader nord, sier prosjektleder Jenny Emilie Aas i Aller.

Hun føler seg trygg på at både TV-kanalene, mediehusene og produksjonsselskapene vil juble over initiativet.

- Vi ser at både casting og produksjoner ligger på et svært høyt nivå i Norge. Reality er knallgod underholdning – og også big business for TV-, strømmetjenester, mediehus og produkjonsselskaper, sier Aas.

Mange unge lesere
Se og Hør skriver i en pressemelding at de lenge har sett en enorm interesse for reality-kjendiser blant unge lesere og seere på nett og at dette er grunnen til at de ønsker å gjøre litt ekstra stas på folkene som driver med det.

Priser som «Årets skandale», «Årets øyeblikk», «Årets programleder» og «Årets reality» skal deles ut.

- Vi ser på steder med god plass og satser på å selge billetter til unge, reality-sugne mennesker som dermed vil få muligheten til å feste med de største stjernene i bransjen. Men vårt viktigste mål er at vi ønsker å hylle de som produserer og deltar i norske reality-produksjoner. For dem blir det mulig å reservere egne VIP-bord for den ultimate festkvelden, sier Aas.

- Ser dere for dere at Reality Awards skal bli en ny måte å tjene penger på for Se og Hør-universet?

- Vi ønsker å skape et reality-univers som henvender seg til de unge, og Reality Awards er en viktig brikke i dette. Det vi er aller mest opptatt av nå, er å få til et knallbra show og party, sier administrativ redaktør i Se og Hør, Niklas Kokkinn-Thoresen.

Ikke på TV
Kokkinn-Thoresen forteller at prisutdelingen i førsteomgang ikke kommer til å bli sendt på TV.

- Ikke nå det første året, men det blir selvfølgelig stor dekning i Aller Medias flater. På slikt ser vi muligheten for å sende Reality Awards i sin helhet, sier han, men forteller at det blir mulig å kjøpe billetter til arrangmentet for den som skulle ønske å se det.

Hvorfor er tar man initiativet for arrangere en slik prisutdeling?

- Se og Hør ønsker å eie reality-universet, og Reality Awards er et viktig skritt i denne retningen. Se og Hør er best på kjendisjournalistikk i Norge. Vi skal også være best i landet på reality, sier han.