«Urix»-programleder Rima Iraki leder årets sending fra studio på Marienlyst. Med seg skal hun ha Amir Horori, Selma Ibrahim KarlsenNoman Mubashir og Yama Wolasmal

- Det blir ekstra spesielt å feire id i år. De to siste årene har feiringen vært preget av koronarestriksjoner. Nå som samfunnet har åpnet igjen, kan folk endelig møtes for å feire skikkelig. Det gleder jeg meg til å vise fram – fra flere steder i landet. Og så ser jeg fram til å lage fest sammen med Noman, Selma, Amir og Yama – dette er jo et drømmelag, sier Iraki i en melding.

Selma Ibrahim, blant annet kjent fra «Supernytt», forteller at hun ikke har feiret høytiden på flere år, og at hun gleder seg til «å ta id-feiringen tilbake igjen».

- Forholdet mitt til id har jeg fra pappa som er muslim. Da jeg var liten husker jeg at vi fikk masse gaver og at vi hadde en ordentlig feiring sier Karlsen.

Noman Mubashir, som de siste tre årene har ledet programmet «Ramadan med Noman», ser også frem til å formidle en ekte id-fest til NRK-seerne i år.

- Det blir rart å ikke feire id sammen med min egen familie, men jeg gleder meg veldig til å feire id sammen med hele Norge på TV, Mubashir. 

Les også: Færre så «Festen etter fasten» i år: - Skulle selvsagt sett at tallene var høyere

Har med seg svensk TV-kokk
Ifølge NRK kjennetegnes id-feiringen gjerne ved at man samler de man har nær og kjær, rundt deilige matretter. Det vil bli viet et stort fokus på forskjellige id-retter i sendingen.

I år er det den svenske TV-kokken og YouTube-stjernen Zeina Mourtada som skal lage maten til festen. Matbloggeren bak «Zeinas Kitchen» beskriver selv maten hun lager som «en herlig blanding av svensk husmannskost, libanesiske gryteretter, chilenske empanadas, irakisk brød, italienske kjøttboller, kanelboller, thai-pannekaker, indisk karri, gresk salat, gambisk domoda og tyrkiske bigger».

«Festen etter fasten» vil også by på musikalske innslag, aktuelle gjester og nære portretter av nordmenn som har observert fasten gjennom ramadan.

Les også: NRK inviterer til full folkefest på 17. mai for første gang på tre år: - Fint å få den gode, gamle feiringen tilbake