75 prosent av nordmenn har tilgang til én eller flere strømmetjenester, ifølge en undersøkelse fra Deloitte, som er omtalt av Aftenposten. I gjennomsnitt abonnerer nordmenn på 2,84 ulike tjenester. Netflix, HBO Max og Viaplay er de mest populære.

Selv om de tradisjonelle TV-kanalene satser stort på strømmemarkedet, er det de dedikerte strømmetjenestene som vokser mest, og ganske nyetablerte Disney+ konkurrerer allerede med Viaplay om tredjeplassen.

Undersøkelsen tar for seg tolv europeiske land, og blant dem er Norge ledende på å si opp abonnementer. 23 prosent av de spurte nordmennene fortalte at de, eller noen i husstanden, hadde sagt opp en strømmetjeneste i løpet av de siste tolv månedene.

Rådgiver Joachim Gullaksen i Deloitte Consulting sier til Aftenposten at det norske markedet trolig har nådd et metningspunkt.

- Strømmeselskapene klarer ikke å opprettholde veksten, og resultatet blir en sterkere konkurranse om pris, sier han.

Marianne Massaiu i mediebyrået GroupM tror det blir en synkende trend å beholde strømmetjenester av gammel vane. Hun mener at innhold og brukergrensesnitt blir avgjørende for hvilke tjenester som kommer seirende ut av den hardnede konkurransen.