Tidligere i dag skrev Kampanje at VGTV får kritikk for hvordan sponsoren Kondomeriets produkter omtales i det nye talkshowet «Harm & Hegseth» med Vegard Harm og Morten Hegseth. I det ukentlige innslaget «Harm & Hegseth redder orgasmen» inviteres seerne til å sende inn sine beste sexhistorier. Vinnerne får sine historier opplest og sexleketøy fra Kondomeriet i premiere, og disse premiene får solid eksponering av programlederne.

I episode tre av programmet blir et av produktene blant annet omtalt som «helt rå», «en personlig favoritt» og «det beste sexleketøyet jeg har brukt noen gang». Et annet produkt fra Kondomeriet beskrives som «classic, beautiful, liberty, right on the clit, gives you everything». 

Nå har Medietilsynet sett på saken og de mener omtalen kan være et brudd på kringkastingsloven.

- Medietilsynet har i dag kontaktet VGTV med et varsel om at tilsynet vurderer å ilegge VGTV sanksjon i form av advarsel eller gebyr, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet til Kampanje.

De har vurdert episoden opp mot kringkastingsforskriften § 3-10 femte ledd, hvor det settes rammer for hvordan premiepresentasjon av sponsede premier kan utformes og gjort en foreløpig vurdering av at omtalene av premiene er for omfattende.

- Foreløpig vurdering
Ifølge reglene for premiepresentasjon skal den «ikke være mer omfattende enn det som er nødvendig for å orientere publikum om premien. Presentasjonen kan omfatte nøytrale opplysninger om hvem giveren er».

 - Vi understreker at dette er en foreløpig vurdering, og at VGTV nå får anledning til å uttale seg til varselet før Medietilsynet gjør en endelig vurdering av om det skal gis sanksjon i saken, avslutter Sekkelsen.

Ansvarlig redaktør i VGTV, Rolf Sønstelie, mener de har holdt seg innenfor lovens rammer.

- Vi er varslet om at de skal se på saken, og vi er gitt anledning til å gi en uttalelse. Det skal vi selvfølgelig gjøre på en utfyllende måte. Vi har ikke hatt noen intensjon om å lure oss rundt regelverket. Morten og Vegards ytringer falt spontant der og da, og var ikke planlagt eller del av noen avtale, sier Sønstelie til Kampanje.

- Et uklart skille
Mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk, Trygve Aas Olsen, har tidligere sagt til Kampanje at han mener VGTV blander journalistikk og reklame i sitt nye talkshow.

Han viser til Vær Varsom-plakatens punkt 2.7 som sier at man aldri skal svekke det klare skillet mellom journalistikk og reklame.

- De har lov til å anbefale disse produktene, men problemet er at de eneste produktene de omtaler er sponsorens produkter. Da må vi tro at det er en del av sponsoravtalen VG har inngått med Kondomeriet og det er et uklart skille mellom redaksjonelt innhold og reklame, og det skal det ikke være, sier han til Kampanje.

Les mer: Reagerer på Harm og Hegseths sponsor-hyllest: - Kan bli et problem for VG