Fredag 1. april mistet TV-kundene til Altibox tilgangen til TV 2s innhold, inkludert strømmetjenesten TV 2 Play gjennom poengmenyen til TV-distributøren. Allerede onsdag 23. mars, midt i forhandlingene og over en uke før avtalen utløp, gikk TV 2 ut med en melding om at de ikke lenger så et grunnlag for et videre samarbeid Altibox.

Heller ikke et siste tilbud fra Altibox om å forlenge avtalen frem til sommeren for å skåne kundene for svarte skjermer førte frem.

- Så lenge Altibox ønsker en helt annen modell enn den vi har avtalt med andre distributører i markedet, så hjelper det verken å forlenge avtalen, eller starte nye forhandlinger, sa kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje.

Les mer: Altibox med nytt tilbud til TV 2 – vil forlenge dagens avtale

Mister 134.000 seere
Dermed må over 530.000 Altibox-kunder, tilsvarende rundt én million seere, finne alternative måter å se TV 2-programmer som «The Voice» og «Kompani Lauritzen» på.

Ferske tall fra Kantars offisielle TV-måling kan tyde på at flere har valgt å bruke tiden sin på andre ting.

Lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» har en Total Screen Rating på 812.000 seere. Det utgjør en nedgang på 134.000 seere på en uke. 

«The Voice» faller også, men ikke like mye, og lander på 521.000 seere. Det utgjør en nedgang på 31.000 seere.

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 mener tallene er gode, situasjonen tatt i betraktning.

- Vi er veldig godt fornøyd med helgens seertall. Det er fint å se at seerne - på tross av at samarbeidet med Altibox har opphørt, likevel har funnet frem til TV 2-innholdet på TV 2 Play eller hos andre distributører. Dette lover også godt for alt det gode norske innholdet vårt som har premiere i ukene som kommer, sier han.

NRK-programmer vokser
Altibox-kundene kan fortsatt få med seg Gullrekka på NRK1. Den består av landets to mest sette TV-programmer, «Nytt på nytt» og «Monsen på villspor», med henholdsvis 948.000 og 910.000 seere. «Nytt på nytt» vokser med 70.000 seere, mens «Monsen på villspor» går tilbake med 19.000 seere.

«Alle mot 1» samlet 689.000 seere på NRK på lørdag. Det utgjør en vekst på 31.000 seere fra forrige uke.