Navn: Helene Kvernaas

Alder: 25

Stilling: Byråleder i Trickle

Utdanning: Bachelor i Markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI

Første jobb i bransjen: Deltidsansatt som junior distributør hos Spoon ved siden av studiene

Min hobby: Jeg er glad i å være utendørs, og på vinteren slår en god langrennstur aldri feil.

I Kampanje sin spalte «Unge Talenter» tar vi for oss et talent under 30 år som på kort tid har oppnådd mye, eller utmerket seg gjennom for eksempel å vinne en pris eller sitte i en jury. Denne gangen er det Helene Kvernaas som står for tur. Hun har i en alder av 25 år blitt byråleder for Trickle.

Da Kvernaas tok bachelorgrad i markedsføringsledelse jobbet hun også deltid som junior distributør i Spoon. Etter studiene gikk hun rett inn i en fast stilling på samme arbeidsplass.

- Der fikk jeg bryne meg på alt digital markedsføring hadde å by på, men fant fort interessen for innholdsproduksjon og distribusjon. Det var et spennende og trygt sted å starte som fersk student, hvor jeg fikk utviklet meg på de områdene jeg ønsket med god støtte fra kollegaer, sier hun.

Hun hadde i utgangspunktet ingen planer om å slutte i jobben hos Spoon, hvor hun var på tredje året.

- Jeg ble kontaktet av min tidligere og nåværende sjef, Siv og Ludvig, som la frem tanken om å etablere Spoon sitt svenske søsterselskap, Trickle, i Norge, forteller hun.

- Jeg var videre så heldig og ble tilbudt rollen som Oslo Lead, og innså raskt at det var et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Klart jeg ville være med, legger hun til.

Les også: Emilie (28) er blant verdens 50 største markedsføringstalenter

Motiveres av støttende kollegaer
Kvernaas beskriver både tidligere og nåværende arbeidsmiljø som «veldig gode».

- Det gjelder å løfte hverandre opp, ha god takhøyde og spille hverandre gode, mener hun.

- Jeg er opptatt av å ha mulighet til å utvikle seg, utforske nye områder og bli enda bedre i faget man jobber med. Å prioritere dette er særlig viktig i vår bransje, hvor ting utvikles og forandres i høyt tempo, legger hun til.

Hun synes det er vanskelig å velge kun én ting når hun skal sette ord på hva som var det viktigste da hun velge arbeidsplass.

- For meg var det kombinasjonen av oppgaver, muligheter og mennesker. Jeg har alltid blitt motivert av ambisiøse og støttende kollegaer, sier hun.

Som byråleder i Trickle jobber hun tett med Spoon på daglig basis, noe hun selv sier hun er glad for.

- Prøver og feiler som alle andre
På spørsmål om Kvernaas ser på seg selv som et talent, svarer hun:

- Nei, det er ingenting ekstraordinært ved meg som gjør meg til et talent. Jeg prøver og feiler som alle andre, men prøver å jobbe hardt og å ta nederlag som god lærdom.

- Liker du begrepet «unge talenter»?

- Jeg er tilhenger av begrepet og synes det er inspirerende å følge med på flinke bransjekolleger. Det er mange flinke, unge mennesker der ute som fortjener en ekstra klapp på skulderen, svarer Kvernaas.

Hun tror det er viktig å være proaktiv og å vise interesse dersom man vil få en fot inn i bransjen.

- Det er mange arbeidsgivere som er på utkikk etter flere folk. Kjenner du noen som enten er ute i arbeidslivet, eller har du kanskje en venn med deltidsjobb? Hør om de kan sette deg i kontakt med de riktige personene, sier hun og legger til:

- Det er ingen skam i å sende åpne søknader til personer du ikke har møtt før. Det verste du kan få er et nei.

Trives utendørs:

Helene Kvernaas trives utendørs og med ski på beina. Selv om hun trives godt på kontoret tar hun gjerne noen fredager fra hytta.

Trekker frem tidligere sjefer
Når Kvernaas skal trekke frem sine forbilder i bransjen er det to navn som dukker opp:

- Mulig dette er klisjé, men helt siden jeg begynte å bransjen har mine tidligere sjefer Siv Tonje Solfjeld og Marte Ramborg vært store forbilder. Kloke, målrettede kvinner med bein i nesa, sier hun.

Hun forteller at hun gjennom fire år under deres ledelse har fått øynene opp for godt lederskap og viktigheten av å løfte ansatte opp og frem.

- Det er kult at de satser på unge folk og skaper muligheter for de som har store ambisjoner, fortsetter hun.

Ukens talent understreker at hun elsker å sparre med kollegaer over pulten, delta i fysiske møter og ikke minst ha hyggelige samtaler ved kaffetrakteren. Derfor er hun gjerne på kontoret hver dag, nå som forholdene tillater det.

- Det er først nå jeg merker hvor mye energi kontordager gir meg, sier hun.

- Samtidig må jeg legge til at hjemmekontor har fungert fint, og en fredag her og der tar jeg gjerne fra hytta, legger hun til.

Les også: Sebastian (22) har gjort lynkarriere i reklamebransjen