Med automatiserte sportskameraer på over tusen fotballbaner over hele landet, skal selskapet MyGame dekke kamper i full HD-video og med høydepunkter, kampanalyse og trenerverktøy. Den nye fotballpresidenten ser et stort potensial i det nye samarbeidet med MyGame. Klaveness mener satsningen bidrar til både økt engasjement og nye inntekter. 

- Ved å tilby strømming av breddekamper over hele landet, skaper vi enda større entusiasme for breddefotballen. I tillegg får spillere og trenere på alle nivåer tilgang til nye analyseverktøy som er viktig for spillerutvikling og fotballfaglig kompetanse, sier Lise Klaveness i en melding som gikk ut torsdag ettermiddag.

- Kampene som betyr mest
Administrerende direktør i MyGame, og en av gründerne bak selskapet, Harald Strømme, sier målet er å gjøre det både morsommere og tryggere å spille fotball.

- Spillere, familie og fans får for første gang muligheten til å se de kampene og de utøverne som betyr aller mest for dem.

Ny teknologi gjør det mulig å dekke kamper som aldri tidligere er blitt vist, påpeker Strømme.

- Samtidig settes personvernhensyn i høysetet, og vi har utviklet løsninger i samarbeid med Norges Idrettsforbund, som det ikke finnes maken til andre steder verden. Strømming av idrett har hittil skjedd uten kontroll og helt vilkårlig via sosiale medier. Nå settes dette inn i et helhetlig og regulert system, sier den tidligere Discovery- og TVNorge-sjefen.

Les også: Vil samle all norsk breddeidrett i nytt TV-abonnement – her er TV 2-sjefens nye fremtidsdrøm

Samarbeider med Idrettsforbundet
Tidligere denne uken kunne Norges idrettsforbund gå ut å fortelle at de nå vil intensivere arbeidet for å stoppe strømming av barne- og ungdomsidrett.

- Vi har igangsatt et arbeid her, sa Berit Kjøll på en pressebriefing denne uken. 

Idrettsforbundet liker ikke utviklingen og det er nedsatt en arbeidsgruppe, der målet er at det skal komme en innstilling før sommeren om at det ikke strømmes idrettsaktivitet av barn under 13 år. MyGame har foreløpig satt en aldersgrense på 15 år og strømmingen er synkronisert med idrettens egen database, slik at for eksempel barn med beskyttelsesbehov ikke blir filmet.

Klaveness er glad for at samarbeidet mellom TV 2, Amedia og MyGame setter personvernet og hensynet til spillerne i fokus. 

- Når vi tar i bruk ny og fremtidsrettet teknologi, er samarbeidet med Norges Idrettsforbund betryggende og viktig, sier Klaveness. 

Amedia inn på eiersiden
Den nye avtalen betyr at TV 2, Amedia og MyGame vil formidle alt fra Eliteserien til titusenvis av breddekamper. og det på en trygg måte, ifølge selskapet. De to mediepartnerne sitter på enorme rettighetsavtaler etter at TV 2 kjøpte rettigehtene til all norsk fotball for de  neste seks årene for 4.5 milliiarder kroner. TV 2 skal selv dekke Eliteserien, mens Amedia sublisensierer rettighetene til OBOS-ligaen, Norsk Tipping-ligaen, PostNord-ligaen og 4. divisjon. MyGame sublisensierer resten av bredde- og ungdomsfotballen.

- Vi har tro på lokal, norsk idrett. Ikke bare topp, men også bredde, og derfor samler vi all norsk fotball på én felles hjemmebane. Det får vi til i samarbeid med Amedia og Mygame, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes

TV 2 gikk tidlig inn på eiersiden i MyGame, og har nå fått følge av Amedia. Konsernsjef Anders Opdahl sier partnerskapet med TV 2, og investeringen i MyGame, «vil gjøre publikum og norsk breddeidrett til de største vinnerne.»

- Gjennom redaksjonell og teknologisk tilstedeværelse kan vi nå skape unikt innhold som løfter dekningen av norsk fotball flere divisjoner. Å dekke norsk breddefotball er en del av samfunnsoppdraget til Amedias aviser og sammen med våre partnere skal vi produsere og dekke mange tusen kamper som skal produseres og sendes fra divisjonsfotballen de neste årene, sier Opdahl.

Les også: TV 2 blir seriemester i norsk fotball - overtar rettighetene fra Discovery for 4,5 milliarder