For et drøyt halvår siden skrev Kampanje om det da nylanserte Vogue Scandinavia, som ledes av Martina Bonnier. Bonnier er en del av det svenske familiedynastiet Bonnier, som driver Bonnier Gruppen, Skandinavias største mediekonsern.

- Det har hittil vært en enorm suksess. Conde Nast (massemedieselskapet som utgir Vogue, The New Yorker, GQ, Vanity Fair m. fler, red. anm.) har fortalt meg at de aldri opplevd noe lignende, sa Bonnier til Kampanje en måned etter lansering. 

Nå kan imidlertid motenettstedet Melk & Honning melde at tre av fire norske ansatte har forlatt Vogue Scandinavia. 

Både moteredaktør Rawdah Mohamed, «sustainability expert» Celine Aagard og «handbag expert» Marianne Theodorsen har forlatt sine stillinger i Vogue Scandinavia. Det bekrefter de alle overfor nettstedet.

- Jeg følte at den kreative visjonen vi først hadde ikke var der lenger. Vi holdt ikke den standarden som jeg mener Vogue og en Condé Nast-publikasjon bør ha, sier Mohamed til nettstedet.

Mohamed - som ble nominert til Årets medienavn av Kampanje - sier også at «ting ble veldig hemmeligholdt» og at hun sjelden fikk beskjed om hva som foregikk.  

Motenettstedet skriver også at flere andre ansatte skal ha forlatt publikasjonen den siste tiden. Blant dem er digitalredaktør Natalie Salmon, som nå er oppgitt som digital redaktør hos Hello! Fashion.

Kampanje har vært i kontakt med Bonniers assistent. Hun sier at de ikke ønsker å kommentere saken, da de ikke kommenterer HR-saker i media. 

Les også: Moteblader kritiseres for å kaste seg på grønn bølge: - Vil aldri bli bærekraftig