I flere år har Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm tatt med seg TV 2-seerne for å besøke verdens beste kokker og restauranter. Gjennom alle reisene har Hellstrøm stått fast på at hans karrieren er over, mens Svendsen tenkt: Hvor vanskelig kan det egentlig være? 

– Jeg elsker jo å  på restaurant, og etter å ha reist rundt på de beste restaurantene i verden sammen med Eyvind, så har jeg blitt mer og mer nysgjerrig på hva som faktisk skal til for å drive en selv. Men det er jo klart, jeg går inn i dette med skrekkblandet fryd, og håper virkelig at vennskapet vårt tåler dette, sier Svendsen i en melding. 

For en kokk med Michelin-standard i ryggraden, og en komiker som helst vil kose seg og spise maten selv, skal denne serien nå by på en utfordring utenom det vanlige - både for Truls & Hellstrøm. 

–Jeg hadde lovet meg selv å aldri drive restaurant igjen, men som så mange ganger før, så klarer Truls å lure meg med på ting. Og når vi først skal gjøre dette, så må vi gjøre det ordentlig. Jeg skal sørge for at maten er i toppklasse, men Truls kommer til å få sjokk over hvor mye arbeid det faktisk er. For jeg har satt som krav at han tar ansvar for alt det administrative, samtidig som han må bidra på kjøkkenet og i serveringen, sier Hellstrøm. 

Åpner pop-up-restaurant
Ifølge TV 2 åpner «Truls á la Hellstrøms Bistro» i Oslo 29. mars, men holder kun åpent frem til 30. april. Bistroen skal fungere som en pop-up-restaurant der seerne får oppleve på nært hold hvor kaotisk og krevende det er å drive et spisested. Det blir Svendsen og Hellstrøms oppgave å sette menyen, skaffe råvarene, dekke på og pynte bordene, ta imot gjestene, tilberede maten, servere og samtidig gi gjestene førsteklasses underholdning og service.

–Alle kan søke om å komme og spise i bistroen, dessverre har vi begrenset med plasser, men vi håper at så mange som mulig vil komme, sier Svendsen.

Produksjonsselskapet Plan-B tar nå imot søknader fra folk som ønsker å komme og spise i bistroen. Serien skal  sendes på TV 2 til høsten. 

–Vi gleder oss til å se mer av Truls og Eyvind. Gjennom mange år med «Truls a la Hellstrøm» er de to naturlig nok blitt seerfavoritter på TV 2, og vi har høye forventninger til både maten og underholdningsfaktoren når de nå åpner bistro sammen, sier programredaktør i TV2, Kathrine Haldorsen.