Dagbladet skriver i en melding at de har ansatt Sondre Hansmark (26) i stillingen som politisk kommentator i Dagbladet. Hansmark starter umiddelbart, og går inn i Dagbladets lederavdeling.

- Jeg er veldig glad for at Dagbladet vil ha meg på laget. Jeg hører virkelig hjemme her, sier Hansmark.

Geir Ramnefjell er Dagbladets politiske redaktør. Han er strålende fornøyd med rekrutteringen.

- Sondre er en energisk, kreativ og faglig sterk politisk analytiker. Han har over lengre tid også utmerket seg som en svært tydelig og klart tenkende formidler, både skriftlig og muntlig. Vi har på samme tid sikret oss et utpreget talent, og en fullbefaren politisk kommentator, sier Ramnefjell.

Hansmark kommer frastillingen som rådgiver i Civita, hvor han har vært i en periode etter at han gikk av som leder i Unge Venstre i oktober i fjor. Hansmark er også innvalgt som tredje vara til Stortinget for Venstre i Oslo, men er utmeldt av partiet og vil i tilfelle møte som uavhengig representant. Dagbladet skriver i meldingen at de vil gjøre oppmerksom på denne «sovende rollen i Hansmarks politiske kommentarer.»

- Jeg har virkelig fått drømmejobben. Jeg har et ønske om å opplyse leserne om det som beveger seg i Norge og i verden, og å brette ut det som finnes av lukkede politiske prosesser, sier Sondre Hansmark.

Ifølge Ramnefjell har Hansmark «stor bredde i kunnskaper, og forståelse av Dagbladets publisistiske ståsted som en liberal avis med en sosial profil» og trekker også frem hans kildenettverk og hyppige deltagelse i den offentlige debatten.

- Sondre er rett og slett en perfekt match for oss, sier Geir Ramnefjell.