Ifølge en pressemelding var det på slutten av fjoråret at filmfotograf og produsent Eric Ellioth Kvamsdahl og fotograf Marius Beck Dahle ble enige om å slå seg sammen, etter å ha samarbeidet på mange kundeprosjekt de siste årene. Nå har de etablert produksjonstudioet Werksted i Ålesund sentrum. 

Werksted leverer film og foto til et bredt segment, og studioet skal være bygget for å produsere både store og små produksjoner. 

– Film og foto henger så tett sammen, og kundene som kom til oss ønsket gjerne at vi både skulle filme og fotografere. Jeg var allerede i gang med å etablere studioet Werksted i Moloveien, så da ble det naturlig etter hvert å slå seg sammen til et team der. Det var for oss naturlig å samarbeide tettere og det å være en totalleverandør ble mer og mer riktig, sier Eric Ellioth Kvamsdahl i meldingen.

Kvamsdahl og Dahle skal ha sammenlagt 25 års erfaring innen foto- og filmproduksjon, og har jobbet med kjente merkevarer som Devold, Slettvoll, Stokke, Riccovero, XXL, Ulvang, Porche Norge, BMW og Norsk Hydro, og med byråer som Try, Bold og Elle Melle.

Kvamsdahl sier at de på sikt ønsker å skape et sterkt fagmiljø for film og foto.

- Ålesund er ikke stort, og Werksted skal være en plass man har lyst å oppholde seg, en hub med film- og fotostudioet i fokus, men også kontor, online-rom og lydstudio. En plass for kundene å henge og følge med på sine produksjoner om de ønsker det, sier Kvamsdahl og fortsetter:

- Vi skal bli Vestlandets foretrukne leverandør av film- og foto, og det at vi har et fullskala produksjonsstudio i tillegg er et stort pluss for kundene. 

- Det å kunne spille på hverandre, sparre og lære av hverandre gjør at vi kan levere et bedre produkt. Å steppe inn for hverandre er også et pluss og noe som gir en høyere leveringsdyktighet. Samarbeidet med kunder blir også mer sømløst når logistikken fungerer bedre. Tidligere har kundene booket oss hver for seg, nå er vi sammen, avslutter Dahle.