I serien skal Lothepus bygge campingplass i Odda med stavkirke, småfly, langhus, gondol, restaurant og gravemaskinmuseum. Folket er på Lothepus sin side, mens politikerne og byråkratene i kommunen er ikke like begeistret som Lothe over idéen. Seerne kan følge utviklingen i TV 2s nye serie «Lothepus camping» fra 18. april.

Midt under pandemien settes første spadetak, og i ren Lothepus-ånd uten en eneste godkjenning på plass. 

Han innser imidlertid raskt at dette blir en kamp for å få det som han vil. Bygdas politikere og byråkrater er nemlig ikke like overbevist om at en campingplass med stavkirke vil være redningen for Odda.

Programredaktør Kathrine Haldorsen forklarer i en pressemelding at Leif Einar Lothe i tidligere serier på TV 2 har vist seg som en karakter med stor appell til mange av kanalens seere.

- Vi synes også det er viktig å kunne vise fram spennende miljøer i distriktene. I  «Lothepus camping» møter vi et rikt galleri med mange andre flotte personligheter, og bygdebysamfunnet Odda gi serien en vakker ramme, rotfestet i noe som er genuint og ekte, sier hun.

Hun mener det seerne får møte i serien er et stykke bygdenorge som på utsiden ser idyllisk ut, men som med en gang vi kommer innenfor er ganske kaotisk. Lothe drømmer om å sette store fotavtrykk i Odda og drømmen er i ferd med å realisere seg. Det som truer med å stoppe drømmen, er i Lothes øyne «byråkratiet».

- Vi som seere får vi være med når Lothe utfordrer alt og alle, inkludert seg selv, avslutter Haldorsen.