Både Disney, Warner Bros. og Sony sier de vill pause alle sine nærstående filmpremierer som et svar på den russiske invasjonen i Ukraina og den store humanitære krisen. Walt Disney sier de utsetter premiere på sin nye film «Turning Red», mens Warner Media sier det samme når det gjelder den nye Batman-filmen, «The Batman».

Premieren på Batman-filmen var opprinnelig satt til 3. mars som del av en større, global lanseringsplan.

- Vi vil ta våre fremtidige avgjørelser knyttet til vår virksomhet basert på den løpende utviklingen av situasjonen. I mellomtiden, gitt proposjonene av flyktningekrisen, jobber vi med våre ideelle og humanitære partnere for på den måten fremskaffe nødvendig hjelp og annen humanitær assistanse, sier Disney-konsernet.

Også Sony setter sine nye lanseringer på pause med blant annet filmen «Morbius».

Russland er et betydelig marked for Hollywood med over 600 millioner dollar i billettinntekter i 2021.