Konsernsjefen i Amedia, Anders Opdahl, understreker tirsdag ettermiddag at målet er å komme seg ut av Russland så fort som mulig. Mediekonsernet eier, som Kampanje har omtalt de siste dagene, trykkerivirksomhet i Russland. Tirsdag hadde mediekonsernet styremøte.

Les også: Amedia vil trekke seg ut av Russland: - Rystet over det som skjer

Selskapet som gir ut opp mot 100 lokalaviser og nettaviser i Norge har i lang tid jobbet med å avvikle sin tilstedeværelse. Med krigen i Ukraina etter den russiske invasjonen av landet har arbeidet skutt fart.

- I god dialog med konsernstyret intensiverer Amedia nå arbeidet med å kartlegge de operasjonelle konsekvensene. Vi jobber med ulike handlingsalternativer før det fattes en endelig beslutning. Jeg vil gjenta at vår ambisjon er å trekke oss ut som eiere av den russiske virksomheten så snart som mulig, sier Opdahl i en melding.

Amedia eier Prime Print, som er en trykkerigruppe i Russland. 

-  Med det vi nå er vitne til fra Russlands side i Ukraina, intensiverer Amedia arbeidet med ulike exit-alternativer fra Russland. Prime Print har omkring 350 russiske ansatte og vårt hovedfokus er å ivareta disse, samt å få klarhet i det juridiske handlingsrommet, som er i endring. Prosessen er kompleks, og Amedia jobber så raskt som mulig, men så grundig som nødvendig, avslutter Opdahl.  

Les også:  Amedia driver russisk millionbedrift nær grensen til Ukraina: - Må se hvor lenge situasjonen pågår