Saken oppdateres. 

Nyheten om at Vibeke Fürst Haugen tar over etter nåværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen når han forlater stillingen, ble kjent på en pressekonferanse 15.00 i dag.

- Dette er en stor dag for oss. Vi har i dag ansatt NRKs første kvinnelige kringkastingssjef, sier Birger Magnus, styreleder i NRK, under pressekonferansen. 

Les mer her: Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef

NRKs nyhetsdirektør Helje Solberg, som også hadde søkt på stillingen, ble også trukket frem under dagens pressekonferanse, men ble altså ikke valgt til stillingen. 

- Vibeke kommer til å bli en fantastisk kringkastingssjef som jeg gleder meg til å samarbeide med, sa Solberg til Kampanje etter pressekonferansen. 

- Er det du skuffet over at det ikke ble deg? 

- Jeg var selvfølgelig forberedt på at dette kanskje ikke gikk min vei. Jeg er glad jeg var en del av prosessen. Nå skal jeg fokusere på den jobben jeg har som nyhetsdirektør, og det er et stort, stort privilegium. 

Solberg bekrefter at hun blir værende i NRK. 

NRKJ: - Ikke overassket
Rolf Johansen
er leder i NRKJ. Han sier at han først og fremst er glad for at den nye kringkastingssjefen er en kvinne, noe han mener er langt på overtid. 

- Glad for at det er en med redaksjonell erfaring, det har vært viktig for oss. Når vi får en som er intern så kjenner vi hverandre godt fra før av, så jeg ser frem til et godt samarbeid med Vibeke, sier han til Kampanje. 

- Hva blir hennes viktigste oppgave?

- Den viktigste oppgaven blir at NRK fortsatt skal være en viktig allmennkringkaster for det norske folk og at vi klarer å opprettholde den troverdighet og oppslutning som vi har i dag.

- Er du overrasket?

- Nei, jeg er ikke det. Vi hadde to veldig gode interne kandidater. Jeg trodde at det skulle bli en av dem, og vi i fagforeningen ville samarbeidet godt med den av de som hadde blitt sjef uansett.