Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 vil ha mer humor på skjermen. Derfor blir humorsjangeren en av de viktigste innholdssatsingene på kanalen fremover, forteller han i en pressemelding.

– Seerne elsker humor, og dette skal de finne mer av på TV 2 i tida som kommer. Vi skal satse mer på talentene og de gode ideene, og vi kommer til å investere langt mer i prosjekter innen norsk kvalitetshumor. TV 2 vil ha en ledende posisjon innen denne sjangeren. Derfor har vi løftet dette opp som en av våre aller viktigste innholdssatsinger i årene som kommer, sier Rønningen i meldingen.

TV 2 har ikke mindre enn ti humordramakonsepter på gang, inkludert Jonis Josefs nye serie «Kasko», en ny sesong av «Kjære landsmenn» og en ny serie basert på tegneseriesuksessen «Lunch». Denne serien utvikles av The Oslo Company sammen med tegneserieskaper Børge Lund.

- Hos TV 2 skal alle finne historier som treffer dem, og som er tett på folks hverdag. Humor er et fantastisk verktøy for å gjøre nettopp dette, fortsetter Rønningen.

For å lede denne satsingen har TV 2 rekruttert Rasmus Børja Øyen fra Discovery. Der har han blant annet vært humorsjef og dramasjef. Nå blir han prosjekteier med ansvar for humordrama i TV 2.

- Vi er glade og stolte over at Rasmus har valgt å komme til oss, og han blir helt sentral i å bygge TV 2s satsing på humordrama. Hans erfaring og kompetanse på dette feltet er helt unikt i norsk sammenheng, og han vil bli en viktig bidragsyter – og hyggelig kollega å få inn i vårt team, sier programredaktør Kathrine Haldorsen.

Rasmus Børja Øyen har hele 17 år bak seg i Discovery.

- Jeg vil takke for tilliten som har blitt vist meg gjennom alle år i Discovery. Jeg er stolt og glad for alt vi har fått til. Jeg kommer til å savne gode kolleger som jeg har jobbet tett med lenge. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye og spennende oppgaver til høsten, og bli bedre kjent med de dyktige folkene i TV 2, sier Øyen.

Han starter i jobben 1. august og tar plass i programavdelingens dramateam som ledes av dramasjef Alice Sommer.

Les også: Discovery: - Hyggelig at TV 2 ser til oss når de skal satse på humor