Årets Champions League-finale i fotball for herrer var opprinnelig satt til den russiske storbyen Sankt Petersburg den 28. mai. Men torsdag ettermiddag gikk UEFA ut med en melding om at de fredag 25. februar klokken ti har satt opp et ekstraordinært møte. Det betyr mest sannsynlig at finalen vil bli flyttet fra Russland på bakgrunn av den russiske invasjonen av Ukraina.

Les også: Mesterligafinalen flyttes fra Russland – Uefa holder krisemøte fredag

I Norge er det TV 2 som sitter på TV-rettighetene til Champions League. Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, mener flyttingen av finalen er det eneste rette.

- Vi anser en slik flytting som det eneste rette, slik situasjonen fremstår nå. Også idretten har et stort ansvar for å bruke sine sterkeste, tilgjengelige virkemidler til å vise solidaritet med Ukraina og det ukrainske folk, sier Jansen Hagen til Kampanje.

Samme dag som Uefa gikk ut med melding om ekstraordinært møte, ga de også sin støtte til det ukrainske folket og fordømte den russiske invasjonen.

- Vi er, som resten av verden, rystet over Russlands invasjon av Ukraina. Vi registrerer at UEFA nå har aktivt gått ut for å fordømme den russiske invasjonen og er glad for at UEFA tar et tydelig standpunkt. Det gir også håp om at en ut av morgendagens møte i eksekutivkomiteen i UEFA kommer med håndfaste tiltak, som å flytte Champions League-finalen fra St. Petersburg, sier Jansen Hagen.

- Er det aktuelt å sende folk til Russland slik situasjonen er nå?

- Det har vi ikke tatt stilling til. Vi avventer beslutningen fra UEFA, og har en forventning om at det er en ny destinasjon for Champions League-finalen 2022 i løpet av kort tid, sier Jansen Hagen.

Les også: Viaplay usikker på verdenscup-avslutning: - Vil ikke presse noen inn i en utrygg situasjon