Det er «slut i (gull)rutan» som svenskene ville sagt det for programlederne Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth. De to skal ikke lenger lede «Gullruten» sammen. Det er Dagbladet og VG som skriver dette tirsdag kveld.

De to har ledet den populære prisutdelingen sammen de siste to årene. Sigrid Bonde Tusvik har ledet showet enda lenger og totalt fem år. Hun forteller om beslutningen til sin programlederkollega i podkasten «Tusvik & Tønne».  

- Jeg har mistet Gullruten. Jeg får ikke lov til å lage Gullruten av TV 2, sier Tusvik i podkasten og utdyper.

- Grunnen til at jeg har laget det i mange år, er at jeg har laget det bra i mange år, mener jeg. Jeg er opptatt av det indre og det ytre på «Gullruten», Jeg tror ikke at jeg eier «Gullruten», sier Tusvik.

Til VG sier «Gullruten»-vert Morten Hegseth følgende.

- Jeg skal heller ikke lede «Gullruten» i år. De vil vel sikkert ha noen andre inn, tenker jeg. Men jeg fikk lede det i to år med covid og klappstoler. Det er ikke alle som får det, selv om jeg gjerne skulle fått gjort det på ordentlig. Det er kjedelig, men sånn er det, sier han til VG.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier at det er helt udramatisk at de nå gjør endringer i hvem som skal lede prisutdelingen i mai.

– Hvem som skal ta over, gjenstår å se. Men det er helt normalt å skifte programledere på den type show, så dette er udramatisk, sier han til VG:

Det var Dagbladet som først meldte t Tusvik var ferdig med «Gullruten».

Årets Gullruten-sending sendes lørdag 7. mai. Litt over ei uke før, den 27. april, vil det offentliggjøres hvem som er nominert til de ulike prisene. litt mye