En kraftig nedskrivning på aksjene i Adevinta sender Schibsteds resultat kraftig ned. Det norske mediekonsernet eier 35 prosent av den internasjonale rubrikkgiganten som ledes av tidligere Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal.

Flere har imidlertid reagert negativt på den voldsomme prisingen av selskapet som nylig fusjonert med rubrikkselskapet Ebay og aksjemarkedet har etterhvert tatt bekymringene inn over seg. 

Aksjen i Adevinta omsettes i dag for 98 kroner på Oslo Børs, betydelig ned siden toppnoteringen på 188 kroner. 

Les også: Nordea-direktør om Adevinta: -Vanvittig høyt priset

I resultatrapporten til Schibsted som ble sluppet fredag morgen står det at nedskrivningen gjøres for bedre å reflektere nedgangen i aksjekursen til Adevinta, et selskap Schibsted skilte ut av mediekonsernet for noen år siden.

Les også: Schibsted og Adevinta i mål med «banebrytende» Ebay-kjøp

Men børsreisen har ikke vært den beste og selskapet har måtte se store verdier fordampe på børsen etter børsintroduksjonen. 

Les også: Milliardsmell for Schibsted på børsen – har «tapt» 35 milliarder på Adevinta

Nedskrivningen er på over 20 milliarder kroner og senker resultatet før skatt i fjerde kvartal til enorme 19,8 milliarder kroner. 

Schibsted-aksjen har falt over 40 prosent det siste halvåret. Det samme har Adevinta som i dag har en markedsverdi på 110 milliarder kroner. 

Les også: Schibsted-overskudd på 634 millioner – svakere avslutning på fjoråret

Her kan du se alle tallene til Schibsted for fjerdekvartal i 2021. Alle tall i MNOK. 

Schibsted 2021 2020 Endring i %
Omsetning 3.936,0 3.620,0 + 4
Driftsresultat - 19.723,0 339 -
Resultat før skatt  - 19.841,0 698 -