Avslutningen på 2021 bød på vekst både i det digitale annonsesalget og abonnementssalget for avishusene som befinne seg i Schibsted News Media. Omsetningen i denne divisjonen var på 2,15 milliarder kroner i fjerde kvartal. Det er 74 millioner kroner mer enn samme kvartal året før.

- Nyhetsmedier fortsetter å prestere bra med en underliggende omsetningsvekst på seks prosent takket være et sterkt kvartal for det digitale annonsemarkedet, spesielt for VG og Aftonbladet, i tillegg til en stødig vekst i digitale abonnenter, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i kvartalsrapporten.

Les også: Schibsted-overskudd på 634 millioner – svakere avslutning på fjoråret

Bruker mer penger
Kostnadene økte med åtte prosent i samme periode. Det tilskriver Schibsted investeringer i innhold og nye satsingsområder.

- Som forventet øker kostnadene år-for-år på grunn av en opptrapping av investeringer i nye strategiske initiativ på tvers av merkevarene med fokus på innhold, inkludert podkast, fortsetter hun.

Driftsresultatet endte dermed på 233 millioner kroner. En nedgang på 61 millioner kroner.

VG hadde en sterk omsetningsvekst på 19 prosent, mens deres svenske søsteravis Aftonbladet kan vise til en mer moderat vekst på 3 prosent, dersom man tar høyde for endringer i valutakursen.

Schibsteds abonnementsaviser opplevde en svak vekst på 1 prosent, med samme forbehold.

Har investert tungt i pod-stjerner
Schibsteds eierskap i Podme, som er hjemmet for konsernets storsatsing p podkast, bidro til at samleposten «Andre» økte omsetningen med 1 prosent til 280 millioner kroner, eller fire prosent dersom man tar høyde for endringer i valutakursen.

Veksten på tre millioner kroner er primært drevet av omsetningen i Podme, skriver Schibsted i kvartalsrapporten.

I fjor høst lanserte Schibsted den nye podkasten til Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim, kalt «Papaya». I år har de hatt premiere på de nye podkastene til Herman Flesvig og Mikkel Niva, og Tore Sagen og Harald Eia. Også Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne skal lage podkast for Schibsted.

Her ser du omsetning og driftsresultat for Schibsted News Media i fjerde kvartal 2021 og 2020:

Schibsted News Media 2021 2020 Endring i prosent
Omsetning 2.152 2.078 + 4
Driftsresultat 233 294 - 20

Tall i millioner kroner.