Fredag var det åpningsseremoni for OL i Beijing 2022, og allerede lørdag kunne Norge innkassere sine to første gull.

Det var det mange som ville få med seg. Discovery melder at de på det meste nesten hadde 800.000 TV-seere som fulgte med på den nervepirrende mixed stafetten, som til slutt endte med norsk OL-gull. 672.000 fulgte sendingen i snitt på Discoverys kanaler. Det ga Discovery en seerandel på 87 prosent.

Det var Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø som utgjorde det norske laget.

I tillegg var det 534.000 som så Therese Johaug gå inn til sitt første OL-gull i karrieren og Norges første gull i dette OL. Sendingen hadde en topp på 656.000, hvilke er en seerandel på 85 prosent.

- For oss er dette en drømmestart på OL. Det har vært mye utenomsportslig fokus rundt disse lekene, men når OL-ilden er tent har nordmenn en tendens til å flokke seg rundt TV-skjermene, til tross for at de må ofre litt av helgesøvnen. Med to gull første dag kunne vi ikke vært mer fornøyde med starten. Nå gleder vi oss til de to spennende ukene som venter, sier Espen Skoland, leder for Discovery Norge i en pressemelding.

Under herrenes 30 kilometer med skibytte hadde sendingen et snitt på 472.000 seere. Toppen ble nådd med 572.000 seere, hvilke da Discovery en seerandel på 88 prosent.

- Slike seerandeler ser vi kun under OL. Og jeg tror knapt det er noen andre land i verden som har så høye seerandeler som Norge har under et vinter-OL, sier Skoland.