Etter mer enn 30 år i Schibsted-systemet, de siste årene som toppsjef for datterselskapet Adevinta, varsler Rolv Erik Ryssdal nå sin avgang. Det skjer samtidig som det internasjonale rubrikkselskapet slipper sine resultater for fjerde kvartal.

Der heter det at Ryssdal har informert og blitt enig med styret i Adevinta om at han skal tre av som administrerende direktør og forlate selskapet innen februar 2023.

- Jeg fyller 60 i år og jeg mener dette er et riktig å starte planleggingen av min avgang i selskapet, sa Rolv Erik Ryssdal i en presentasjon av kvartalsrersultatene torsdag.

Før han ble sjef for Adevinta, var Rolv Erik Ryssdal konsernsjef i Schibsted. Tidligere har han ledet både Aftenposten og VG.

Øker inntektene
Adevinta ble etablert i 2019 som et datterselskap av Schibsted for å rendyrke konsernets investeringer i det internasjonale rubrikkmarkedet. I 2020 kjøpte Adevinta Ebay Classifieds Group, og i dag sitter selskapet på merkevarer som Leboncoin i Frankrike, Ebay Kleinanzeigen og Mobile.de i Tyskland, Marktplaats i Nederland, Fotocasa og InfoJobs i Spania 50 prosent av OLX Brasil.

Adevinta omsatte for 394 millioner euro i fjerde kvartal (+ 5 prosent). Resultatet endte på 124 millioner euro (- 9 prosent).

Rubrikkinntektene økte med syv prosent som følge av en tosifret vekst i eiendom, jobb og forbrukervarer. I motorsegmentet opplever selskapet motvind, men her klarer Adevinta delvis å gjøre opp for en nedgang i volum med prisøkninger og nye produkter ifølge kvartalsrapporten.

Annonseinntektene var flate sammenlignet med samme periode i fjor.

Les også: Adevinta lanserer ny strategi - trekker seg ut av flere land