Polaris Media øker overskudd og omsetning i fjorårets fjerdekvartal. Brutto driftsresultat øker fra 129 millioner kroner i fjerde kvartal i 2020 til 160 millioner kroner for tilsvarende periode i fjor.

- Vi er godt fornøyde med å rapportere en underliggende resultatvekst på mer enn 30 millioner kroner i fjerde kvartal, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i en børsmelding torsdag morgen. 

Det var en marginvekst på 24 prosent på EBITDA-nivå sammenlignet med fjerde kvartal 2020 for mediekonsernet som gir ut aviser som Adresseavisen, Harstad Tidende, Sunnmørsposten, Fædrelandsvennen samt en rekke mindre norske og svenske lokalaviser om en holder koronakompensasjon fra 2020 utenfor.

Øker digitalsalget
Resultatveksten er hovedsakelig drevet av høyere digitale abonnements- og annonseinntekter, i tillegg til økte distribusjonsinntekter. På ett år har antall heldigitale abonnenter økt med 41.000 abonnenter til hele 290.000 ved slutten av fjoråret. 

- Vi lykkes godt digitalt i brukermarkedet, og vi oppnår en sterk vekst i de digitale annonseinntektene. Våre mediehus har kommet langt i den digitale transformasjonen, fortsetter Koch i meldingen. 

Mediekonsernet mottok totalt 72 millioner kroner i direkte koronakompensasjon i fjerde kvartal i 2020, hvorav 24 millioner kroner kom i Polaris Media Norge og 48 millioner kroner i svenske Stampen Media. Selskapet har ikke mottatt støtte i 2021.

- Mediehusene har også i 2021 vist sin viktige rolle i samfunnet. Gjennom daglig dekning av pandemien og andre viktige saker, har de satt dagsorden for samfunnsdebatten både lokalt, regionalt og innimellom også nasjonalt, sier Koch.

Tjener mer penger i Sverige
Ser en på driften i henholdsvis det norske og det svenske markedet er utviklingen forskjellig. Bruttodriftsresultat i Norge faller fra 89 millioner kroner i fjerde kvartal i 2020 til fjorårets 72 millioner korner, mens tilsvarende tall fra den svenske virksomheten viste en økning fra 40 millioner kroner til 88 millioner kroner.

I tillegg ligger det an til en liten ubyttefest for Polaris Media-aksjonærene. Styret har foreslått å gi aksjonærene et ekstraordinært utbytte på to kroner per aksje etter at selskapet vant en rettssak mot advokatfirmaet Arntzen de Besche i fjor og ble tilkjent 100 millioner kroner i erstatning knyttet til salg av askjer i Finn.no. 

I kvartalsrapporten heter det at styret i Polaris foreslår å dele ut 50 prosent av erstatningen, noe som gir et ekstraordinært utbytte på én krone per aksje, skriver selskapet i pressemelding.

Her kan du se alle tallene til Polaris Media for årets fjerdekvartal. Alle tall i MNOK. 

Polaris Media  2021 2020 Endring i %
Omsetning 988,0 1,034 - 4
Driftsresultat 110,5 138,6 - 20
Resultat før skatt 107,1 67,0 + 60