De tre ledende bransjemediene innenfor markedsføring og kommunikasjon i Norden  går sammen om et nytt, journalistisk samarbeid som skal vil sikre leserne et bedre overblikk over hva som skjer i nabolandene Sverige, Danmark og Norge. Kampanje vil derfor samarbeide med både Resumé i Sverige og Markedsføring i Danmark om både store og små journalistiske prosjekter. I tillegg åpner samarbeidet for idéutveksling og research på tvers av grensene.

- I takt med at kommunikasjonsindustrien blir stadig mer nordisk og internasjonalt orientert, er Kampanje veldig glade for at vi nå får til et samarbeid på tvers. Vi har lenge hatt en drøm om å knytte et sterkere bånd til våre nordiske søsterpublikasjoner så da invitasjonen til dette samarbeidet kom fra våre svenske og danske venner, brukte vi ikke lang tid før vi satt oss på flyet til Stockholm. Dette er alle ledende merkevarer innenfor sitt fagfelt i de respektive markedene, og vi er trygge på at samarbeidet kommer til å berike vårt allerede eksisterende tilbud av nyheter og informasjon og at leserne våre vil ha nytte av å få en bedre følelse med hva som rører seg i våre naboland, sier ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger

Det nordiske perspektivet blir stadig viktigere i kommunikasjons- og markedsføringsindustrien ettersom både byråer og annonsører i økende grad samarbeider og eies på tvers av de nordiske landene og formålet med samarbeidet er å øke kvaliteten og gi et bedre overblikk over hva som skjer på det nordiske markedet. 

- Jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått til et bra redaksjonelt samarbeid mellom Resumé, Markedsføring og Kampanje. Når vi forener våre tre titler får vi betydelig større muskler til å gå i dybden, kartlegge og granske det nordiske markedet og hvordadn forandringer påvirker bransjen lokalt. Som lesere kan du regne med mange spennende artikler, større forståelse for og kunnskap om det nordiske markedet fremover, sier Resumés sjefredaktør Yasmine Winberg.

Resumé er eid av Bonnier og er en svensk nettavis med daglig nyheter og et magasin som kommer ut med ti nummer per år. I tillegg utgir mediehuset også Resumé Insikt og arrangererer flere eventer og akademier i året.

- Mange viktige temaer
Noe av samarbeidet vil være et nytt format, som en gang i måneden oppdaterer leserne med de viktigste nyhetene fra de tre skandinaviske landene og der du som leser av Kampanje vil få tre utvalgte historier fra Resumé og danske Markedsføring – forklart på norsk. Du kan se resultatet av det første prosjektet her.

Les også: Nytt fra Norden: Talentkrig, etablering på speed og Sveriges sykeste yrke

- Jeg gleder meg veldig mye til samarbeidet. Der er mange viktige temaer og problemer for både buråer og annonsører som ikke stopper ved den danske grensen. Vi kan lære mye av hverandre, og jeg er overbevist om at våre lesere vil få kunnskap og innsikt som kan brukes i deres arbeid, sier ansvarlig sjefredaktør i danske Markedsføring, Andreas Marckmann Andreassen.

Markedsføring har siden 1927 været mediet for den danske marketing-, byrå og kommunikasjonsbransjen og kommer ut alle hverdager på markedsforing.dk. I tillegg arrangerer foreningen som står bak utgivelsen også en rekke konferanser og events. 

De tre mediehusene vil løpende samarbeide om å idéutvikle, researche og produsere journalistiske historier som går på tvers av grensene og de første prosjektene er allerede sjøsatt og forventes å komme i løpet av året.

Hvis du har en idé til et tema, som fortjener en pan-nordisk, journalistisk oppmerksomhet så er du velkommen til å tipse oss på kampanje@kampanje.com