For en drøy måned siden skrev Kampanje om at NRK Debatten fikk rekordmange søkere etter at programleder Fredrik Solvang, som har 135.00 følgere, «fisket» etter en ny kollega på sin Instagram-konto.

Debatten søkte en ny medarbeider som skal være med å styrke redaksjonen digitalt, og fortalte at de spesielt ønsket en som kan nå nye og yngre målgrupper i sosiale medier.

- Vi vil se på hva slags innhold vi kan produsere om Debatten og om Fredrik for å appellere til yngre lesere, sa redaksjonssjef i Debatten, Solveig Tvedt da til Kampanje. 

- Viktigere enn noensinne
Nå er det klart at Sofia Storhaug (37) er den som danket ut 70 andre søkere i kampen om stillingen som visuell historieforteller. Hun får dermed ansvaret for Debatten-redaksjonens tilstedeværelse i sosiale medier, i tillegg til ansvaret for å øke Debattens tilstedeværelse på NRK.no.

- Det var dette jeg skrev om i dagbøkene da jeg var tretten. NRK har et viktig oppdrag og Debatten er et av våre mest tradisjonsrike journalistiske programmer. I en tid med polarisering og ekkokammer i sosiale medier, er Debatten og jobben Fredrik Solvang gjør viktigere enn noensinne, sier Storhaug til Kampanje.

- Å få være med å digitalisere Debatten og gjøre det tilgjengelig for et yngre publikum ser jeg på som et svært viktig samfunnsoppdrag. Flere unge vegrer seg for å ta del i det offentlige ordskifte i dag. Dette vil jeg være med å gjøre noe med. De unge trenger forbilder, kunnskap og et trygt rom å uttrykke seg i. Og vi trenger dem. De er fremtidens ledere, politikere. De er fremtidens debattdeltakere, forteller en engasjert Storhaug. 

Jobbet med flere store kampanjer
Storhaug har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og en bachelor i asiatiske og afrikanske studier fra Universitetet i Oslo.

Hun har tidligere jobbet som journalist i VG og som digitalsjef i Egmont. I Egmont tok hun initiativet til #sjekkdeg-kampanjen, som siden oppstart har fått 100.000 flere kvinner til å sjekke seg for livmorhalskreft.

Storhaug hentes nå fra en stilling hos Kreftforeningen.

- Der har jeg jobbet som prosjektleder for flere av de største kampanjene om menn og kreft, #bareblid, #sjekkdeg og ambassadørprogrammet. Mange av dem med unge og minoriteter som målgruppe, sier hun. 

- Du har altså jobbet mye med sosiale medier tidligere?

- Det har jeg, både i min nåværende og tidligere jobber. Jeg sitter i sosiale medier-redaksjonen i Kreftforeningen og jobber med alt innhold vi publiserer, med et spesielt ansvar for kampanjeinnholdet vårt. Både som prosjektleder for kampanjene til Kreftforeningen og som digitalsjef i Det Nye og Shape Up, har sosiale medier vært helt essensielt for å nå ut til det yngre publikummet, sier Storhaug.

Redaksjonssjef Tvedt forteller at valget falt på Storhaug fordi hun har god kunnskap om målgruppen og erfaring med å lage innhold som treffer dem.

- Hun er idérik og har mange tanker om hvordan vi konkret kan lage innhold for denne gruppa. I tillegg er hun en utadvendt og inspirerende person, som vi tror blir en fin ressurs inn i redaksjonen. Hun har også journalistisk erfaring, noe som også er en styrke, avslutter Tvedt.