Thomas Engeset blir et nytt bekjentskap for seerne av «Alle mot 1» når femte sesong har premiere på NRK1 26. februar. Helt ukjent er han imidlertid ikke. Som barn spilte Engeset Kjell i filmene om Olsebanden jr. I voksen alder har han tilbragt mest tid bak kamera, noe som blant annet har sikret han Gullrutens fagpris for regien på P3 Gull. De siste to årene har han jobbet i «Alle mot 1»-kulissene. 

- Det en ære å kunne være med på å underholde på selveste lørdagskvelden. Veldig få programmer kan være like underholdende for barn og voksne, og det er skikkelig moro at barna hjemme i sofaen ofte slår foreldrene sine, sier Engeset i en pressemelding fra NRK.

Han skal lede programmet sammen med Selda Ekiz og Victor Sotberg. Førstnevnte får nye oppgaver som programleder i studio, mens Sotberg rykker opp til en fast programlederjobb etter å ha vært vikar og forsøksperson.

- Det å få Victor og Thomas med i dette universet fast i ni programmer framover vil ta programmet til nye høyder, sier Ekiz.

Samtidig er det klart at Ole Rolfsrud er ferdig med «Alle mot 1» etter fire sesonger.

- Det ingen tvil om at vi kommer til å savne Ole, vår kjære klippe gjennom fire sesonger. Hyggeligere og mer dedikert fyr skal du lete lenge etter. Vi er veldig takknemlige for at vi fikk låne ham fra Sporten i disse fire årene. Men «Alle mot 1» er et konsept som kler forandring, og det vil publikum også se mer av framover, sier NRK-redaktør Jan Egil Ådland.

«Alle mot 1» overtar lørdagskvelden fra «Melodi Grand Prix», som avslutter sesongen 19. februar. Så langt har smittesituasjonen skapt store problemer for NRKs sangkonkurranse. Forrige lørdag måtte programleder Kåre Magnus Bergh holde seg hjemme på grunn av korona. Uken før var det Annika Momrak som måtte bli hjemme. 

- Er det på grunn av koronasituasjonen at dere øker antallet faste programledere fra to til tre?

- Det er ikke på grunn av koronasituasjonen, men fordi vi ønsker å fornye oss. Det er dessuten fint å være to når man skal holde styr på nærmere 70 eksperimenter i løpet av en sesong. At det gjør oss bittelitt mindre sårbare når det kommer til korona er bare en bonus, sier Ådland til Kampanje.

«Alle mot 1» har blitt en stor suksess for NRK. Fjorårets sesong hadde et snitt på 916.000 seere.