Det koker i strømmet-TV-markedet og det norske folk kan velge og vrake i tjenester og serier. En undersøkelse Ipsos har gjort I ferde kvartal av 2021 viser at over halvparten av alle nordmenn bruker Netflix ukentlig, mens Viaplay, TV 2 Play, HBO Max, Discovery+ og Disney+ har alle en dekning på over 20 prosent. I tillegg bruker 60 prosent av oss «gratistilbudet» på NRKs strømmetjeneste.

I løpet av dette året skal ytterligere to tjenester kjempe om oppmerksomheten. De er SkyShowtime, som vil erstatte Paramount+ på det norske markedet, og Starzplay. Sistnevnte lanserer sin tjeneste i Norden allerede denne uken.

- Vi gleder oss over å lansere appen vår på det nordiske markedet. Dette er første gang vi er til stede i Norden som en enkeltstående tjeneste, sier Superna Kalle, president for International Networks i Starz.

Les mer: Disney+ vokser raskere enn Netflix og HBO Max

Julia Roberts og britisk kongedrama
Selskapet er eid av Lions Gate Entertainment og er opprinnelig et amerikansk kabel- og satellitt-TV-selskap. Strømmetjenesten Starzplay ble først lansert i Midt-Østen og Nord-Afrika, og har senere blitt tilgjengelig i land som Brasil, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

I Norden har deler av innholdet vært tilgjengelig som en egen seksjon i Viaplay, men nå skal tjenesten for første gang også stå på egne bein.

- Samarbeidet med Viaplay har vist oss at det er stor appetitt i denne regionen for innholdet vårt, sier Kalle, som legger til at de ikke fjerner innholdet sitt fra Viaplay selv om de lanserer en egen app. Tvert imot utvides film- og TV-serietilbudet på Viaplay med flere produksjoner fra Starzplay.

Har et voksent publikum
Den nye tjenesten kan by på TV-serier som «Power Book II: Ghost», «Gaslit» med Julia Roberts og «Becoming Elizabeth», som er Starzplays bidrag i sjangeren drama om det britiske kongehuset.

I motsetning til de fleste andre tjenester på markedet, er det ikke noe for hele familien på Starzplay.

- Vi har mange spennende produksjoner i løypa, og det vil være noe her for alle, så lenge du er voksen. Innholdet vårt er ganske sexy og «edgy», påpeker Kalle.

- Kommer dere også til å produsere nordisk innhold?

- Forhåpentligvis én dag. Vi har gjort det i andre markeder. Vi har spanske TV-serier fra Latin-Amerika og Spania, og fransk og tysk innhold også. Så det er absolutt noe vi vurderer.

Koster 59 kroner i måneden
- Jeg vil tro at Starz som merkevare ikke er så godt kjent for nordmenn. Hva skal dere gjøre for å bygge denne kjennskapen?

- Deler av det handler om å inngå samarbeid med bra folk og partnere som Viaplay. Vi har også andre distribusjonsavtaler som vi kommer til å offentliggjøre snart. Når det kommer til markedsføring har vi en sofistikert markedsavdeling og PR-avdelingen vår er den beste i bransjen. Vi kommer til å investere i markedene vi går inn i og sørge for at folk vet hvem vi er.

Prisen kan også være forlokkende i seg selv. Den er på 59 kroner i måneden, noe som gjør Starzplay til markedets billigste strømmetjeneneste.

- Hvem ser dere på som deres største konkurrent?

- Vi tenker på oss selv som et komplement til andre tjenester. Hvis jeg må peke på noen, så kanskje HBO Max. Men de er veldig brede. Vi har spisset oss på premium drama.