NTB melder dette. Det samme gjør den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano på Twitter, som henviser til sportsjournalisten Rob Harris som jobber for AP.

 

I tillegg vil en rekke kamper i europeiske klubbturneringer som involverer spill i Russland bli flyttet.

Det gjelder i første omgang Spartak Moskvas kommende kamp i europaligaen, skriver New York Times. Det russiske landslaget skal i tillegg etter planen ta imot Polen til kamp i VM-kvalifiseringen i Moskva 24. mars. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) skal ikke ha tatt stilling til hva som skjer med denne kampen ennå. Det skriver NTB.

Storbritannias statsminister Boris Johnson adresserte de kommende fotballkampene da han uttalte seg om Ukraina-saken tidligere denne uken.

- Det er viktig at president Putin i dette kritiske øyeblikket forstår at det han gjør, vil være en katastrofe for Russland. Han vil ende opp med et fattigere land som følge av sanksjonene verden vil implementere. Et mer isolert Russland, som ikke vil ha noen sjanse til å være vertskap for fotballarrangementer, sa han.

Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2, sa til Kampanje i går at flytting av finalen var det eneste rette å gjøre.

- Vi anser en slik flytting som det eneste rette, slik situasjonen fremstår nå. Også idretten har et stort ansvar for å bruke sine sterkeste, tilgjengelige virkemidler til å vise solidaritet med Ukraina og det ukrainske folk, sa Jansen Hagen. Det er TV 2 som sitter på Mesterliga-rettighetene i Norge.

Tidligere i dag ble det også klart at norske vintersportsutøvere ikke drar til Russland for å delta på renn der.

Les også: TV 2-topp om flytting av Mesterliga-finale: - Det eneste rette