TV 2 gikk onsdag ut med et varsel om en offensiv satsing på humor. 

- TV 2 vil ha en ledende posisjon innen denne sjangeren. Derfor har vi løftet dette opp som en av våre aller viktigste innholdssatsinger i årene som kommer, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i en pressemelding fra kanalen.

Der forteller TV 2 videre at de har ti humorkonsepter under utvikling, inkludert en TV-serie basert på tegneserien «Lunch».

For å lede satsingen har TV 2 hentet Rasmus Børja Øyen, som har 17 år bak seg i Discovery. Der har han de siste årene både vært humorsjef, og nå sist dramasjef.

Les mer: TV 2 varsler ny humorbølge - henter Discovery-topp til satsingen 

Programdirektør Magnus Vatn i Discovery synes det er leit å gi slipp på Øyen.

- Det er hyggelig at TV 2 ser til oss når de nå skal satse på humor. De gjør veldig klokt i å ansette Rasmus. Han er en av de flinkeste i bransjen i tillegg til å være en knakende flott fyr. Uten hans teft, kløkt og treffsikkerhet hadde vi ikke vært der vi er i dag. 17 år på samme arbeidsplass er lenge, og det er med like stor porsjon stolthet og vemod vi ønsker Rasmus lykke til i verden utenfor Discovery, sier Vatn til Kampanje.

- Og så kan vi love at vi ikke har noen planer om å gi fra oss plassen øverst på pallen i norgesmesterskapet i humor. Humorsatsingen vår er et resultat av en gigantisk laginnsats, og at andre utfordrer oss, er bare bra for seerne, avslutter han.