Gårsdagens tilbud fra Telenor er ikke godt nok for TV 2 og toppsjef Olav Sandnes. Det sier TV 2-sjefen til Kampanje onsdag ettermiddag. 

- Vi har benyttet morgentimene på å gå igjennom grundig det Telenor sendte i natt. Det de sendte er ganske typisk på hvordan det har vært å stå i denne konflikten. Det viser hvordan de bruker størrelsen og makten sin for å legge enda større press på oss. Tilbudet er ikke et tilbud. Det er et krav. De krever å få betale mindre enn de gjør i dag, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav Sandnes i TV 2 til Kampanje. 

Tidligere i dag omtalte Kampanje Telenors nye tilbud der telegiganten mente de hadde gitt TV 2 «en saftig prisøkning» for å distribuere hovedkanalen og Nyhetskanalen. Dermed kunne de rundt én million TV-seerne som i dag sitter med svartes skjermer fått tilgang til TV 2s to største kanaler umiddelbart. Men TV 2 velger altså å takke nei til dette tilbudet.

- Telenor er den aktøren vi får aller dårligst betalt av, og nå ønsker de å betale enda mindre. De vet at TV 2 ikke kan si ja til dette, og likevel legger de det frem som «en saftig prisøkning», sier Sandnes.

At Telenor nå ønsker å betale mer for de to største TV 2-kanalene TV 2 hovedkanalen og TV 2 Nyhetskanalen, er en avtale han ikke ønsker å gå med på. I Telenors nye forslag la TV-distributøren opp til at en kunne forhandle om det øvrige innholdet og strømmetjenesten TV 2 Play når kanalene var tilbake på lufta. 

- Det er en en prisøkning på to kanaler, men vi har en avtale på alt innholdet som TV 2 lager. Dette er som om Coop skulle skryte av å vinne Matbørsen med lavere pris enn Kiwi, men samtidig ta vekk mange av varene i handlevognen, sier han.

Les også: Telenor med nytt tilbud til TV 2: - En saftig prisøkning

- Vi kan ikke selge á la carte
Han er bekymret for at både Telenor og TV 2 «fremstår som to grådige aktører som bare skal ha mer og mer».

- Men sannheten er at for TV 2 handler det om fremtiden vår og vår mulighet til å finansiere journalistikk og programmer fremover og da vet distributørene, også Telenor, at vi ikke kan selge á la carte. Vi må se på hele innholdsuniverset vårt. Det forslaget Telenor i går kom med hadde undergravet hel modellen vår som går til å finansiere all journalistikk og programvirksomhet. Det har de andre distributørene skjønt – og bidrar der Telenor nekter, sier han.

- Du kan ikke gå med på en midlertidig avtale med de to kanalene - også bruke mer tid på å forhandle?

- Det de tilbyr er en treårsavtale og det er ikke veldig midlertidig. Det er på linje med vanlige avtaler vi gjør med distributørene. Hvorfor skulle vi stå frivillig på femte uka i en konflikt som koster oss millioner av kroner hver eneste dag? Det er TV 2 som taper på denne konflikten. Ikke Telenor. De sparer penger på den, sier Sandnes.

Konflikten mellom Telenor og TV 2 har nå pågått siden 3. desember i fjor og har per nå vart en hel måned. Sist gang TV 2 stod i en tilsvarende konflikt, var på sommeren i 2020 da kanalen forhandlet om en tilsvarende avtale med Telia. Den gang pågikk bruddet i hele fem uker.