«Helt perfekt» har gått på Discovery sine plattformer i en årreke. Nå er det slutt etter tolv år og like mange sesonger. Den siste sesongen av komiserien med Thomas Giertsen i hovedrollen har premiere på Discovery+ søndag 9. januar.

Situasjonskomedien «Helt perfekt» inneholder flere pinlige scener. Til VG svarer Giertsen på hva kan syns er «kleinest» med å spille inn serien. 

- Det er når vi spiller inn ting og jeg kjenner meg igjen. At det tangerer veldig mellom «ham i serien» og meg. Det trenger ikke nødvendigvis å være at jeg skal være fysisk naken, men at jeg kjenner i magen at «dette er flaut. Sånn er jeg jo av og til selv også». Da kan jeg kjenne på skamfølelse, sier Giertsen til VG.

Giertsen forteller at seiren har vært en stor del av livet hans.

- Den har vært en del av livet mitt i 12 år. Jeg begynte å jobbe med denne serien før jeg fikk barn, forteller Giertsen.

Dramasjef i Discovery Networks og executive produsent for serien, Rasmus Øyen, forteller til VG at de jobber med å utvikle nye serier med Giertsen.

- «Helt perfekt» har vært en veldig viktig del av vår suksess. Thomas Giertsen har levert humor av ypperste klasse når vi i over ti år har fått følge det fiktive ekteskapet mellom ham og Ine Jansen, og jakten på det perfekte liv blant veskehunder og fine naboer på Frogner. Det er ikke mange norske humorserier som har holdt koken så lenge. Nå ser vi fremover og jobber med å utvikle nye prosjekter sammen med Thomas, sier Øyen.