Markeds- og kommunikasjonsdirektør i inkassoselskapet Intrum, tidligere kjent som Lindorff, Bunny Nooryani, sier til Dagbladet at de ikke lenger vil sponse TV 2s sjakksendinger etter at det søndag ble kjent at ransdømte David Toska skal gjeste sendingene denne uken.

«Bruken av tidligere straffedømte David Toska fører til at tv-programmet vil assosieres med en alvorlig handling som fortsatt vekker vonde minner hos mange. Vi forstår at det er ulike synspunkter på å gi Toska en slik TV-rolle, men assosiasjonene det bringer med seg gjør at vi ikke ønsker å sette Intrums navn på sjakkprogrammene», skriver Nooryani i en SMS til Dagbladet.

Les mer: David Toska blir sjakkekspert på TV 2

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sier til Dagbladet at de står for den redaksjonelle vurderingen om å invitere Toska til sjakkstudioet sitt.

- Om en sponsor ønsker å trekke seg på bakgrunn av Toskas to planlagte gjesteopptredener, så tar vi det til etterretning.

Les også: - Et glorifiserende PR-stunt bygget på sensasjon