Reidun Kjelling Nybø (52) er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Redaktørforening etter Arne Jensen.

Nybø starter jobben senest 1. juli. I november ble det kjent at Jensen ønsket å fratre som generalsekretær når han til sommeren fyller 60 år. Torsdag ble det klart at Nybø overtar – og vil starte jobben senest 1. juli. Jensen vil da fortsette som seniorrådgiver i halv stilling i foreningen.

 Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Det er et privilegium å få jobbe for ytringsfrihet og redaksjonell uavhengighet og gi råd til norske redaktører. Det har jeg fått lov til gjennom åtte år under dyktig ledelse av Arne Jensen. Jeg ser fram til å fortsette dette arbeidet og utvikle organisasjonen videre i samarbeid med medlemmene og øvrige samarbeidspartnere, sier Nybø i en pressemelding. 

Nybø kommer fra jobben som assisterende generalsekretær i foreningen, en stilling hun har hatt siden 2013. Hun har over 20 års erfaring som journalist og redaktør – blant annet i Avisa Nordland i Bodø.

- Vi er glade for at Reidun Kjelling Nybø har takket ja til det vi mener er en av de mest spennende og viktigste lederjobbene i norsk mediebransje, sier styreleder Eirik Hoff Lysholm i en pressemelding.

Han legger til at Nybø kjenner norske redaktører og problemstillingene som norske redaktører daglig står i.

- Gjennom en grundig ansettelsesprosess har Nybø vist oss at hun er motivert for og har kvalitetene som skal til for å lede Norsk Redaktørforening, sier Lysholm. 

Styret starter nå en prosess for å finne en ny assisterende generalsekretær.

Styret starter nå jakten på en ny assisterende generalsekretær.