Staten eier over halvparten av aksjene i Telenor, men næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) vil ikke blande seg i avtalekonflikten med TV 2. Over en halv million TV-kunder hos Telenor har i over en måned vært uten kanalene fra TV 2, etter at de to selskapene ikke har blitt enige om en ny avtale.

Situasjonen har lenge framstått fastlåst, og senest onsdag avslo TV 2 et tilbud fra Telenor i forhandlingene, og omtalte det som et «krav» i stedet for et tilbud.

Staten eier gjennom Næringsdepartementet 54 prosent av aksjene i Telenor, men næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier gjennom sin rådgiver at han ikke ønsker å involvere seg overfor Telenor for å bidra til en løsning i saken.

- Saken mellom TV 2 og Telenor knytter seg til driftsmessige forhold som hører inn under selskapets ansvarsområde. Det er derfor ikke en sak næringsministeren som aksjonær i Telenor skal ta stilling til, skriver seniorrådgiver Øyvinn Myge i Nærings- og fiskeridepartementet i en epost til NTB.

Heller ikke kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) vil gripe inn i konflikten. Svaret kom etter at Høyres kulturpolitiske talsperson, Tage Pettersen, etter større engasjement fra kulturministeren for å sikre TV 2 og andre norske medier like gode vilkår på distributørenes plattformer som Netflix og andre utenlandske aktører, skriver Klassekampen torsdag.

- Frie forhandlinger mellom TV 2 og Telenor er noe en kulturminister absolutt ikke skal blande seg opp i, svarte kulturministeren.

TV 2 har status som allmennkringkaster og får økonomisk støtte fra staten for dette oppdraget. Nå går imidlertid mange kunder glipp av tilbudet fra TV 2.

Uenighet
Begge partene har skyldt på hverandre i konflikten.

- Telenor er den aktøren som vi får aller dårligst betalt av, og nå ønsker de å betale enda mindre, sa administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i forbindelse med at det siste tilbudet fra Telenor ble avslått onsdag som Kampanje omtalte i går.

Les også: TV 2 avslår Telenor-tilbud: - De vet vi ikke kan si ja til dette

Han hevder Telenor bruker størrelsen og makten sin for å legge press på TV-kanalen.

- Tilbudet som Telenor sendte i går kveld, og som de kaller en saftig prisøkning, er i realiteten ikke er tilbud, men et krav. De krever å betale mindre for en avtale med TV 2 enn de faktisk gjør i dag, sier han.

Telenor hevder på sin side at de har tilbudt en saftig prisøkning for minst to av kanalene.

Les også: Telenor med nytt tilbud til TV 2: - En saftig prisøkning