Forrige lørdag var det programleder Annika Momrak som måtte bli hjemme på grunn av koronasmitte. Denne uken rammer pandemien duoen Subwoolfer, som er forhåndskvalifisert til den store finalen, men som skulle vise frem låten «Give That Wolf a Banana» i lørdagens sending.

Det er ikke kjent hvem som skjuler seg bak maskene til Subwoolfer.

- Vi jobber på spreng med å holde årets produksjon flytende, men publikum skal vite at ingenting stopper Melodi Grand Prix. Heller ikke en pandemi. Vi gjør alt i vår makt for å gi folket en skikkelig musikkfest gjennom vintermørket, sier MGP-sjef Stig Karlsen i en pressemelding fra NRK.

Forhåndskvalifiserte NorthKid, som egentlig skulle opptre i den siste delfinalen 5. februar, inntar scenen i Subwoolfers plass førstkommende lørdag.

- NorthKid er en sporty gjeng som nå kaster seg rundt for å rekke helgens sending med alt hva det innebærer av forberedelser. Vi er helt avhengige av smidighet i denne perioden, og er takknemlig for at de stepper inn. Vi ønsker NorthKid lykke til med forberedelsene, og Subwoolfer god bedring og velkommen tilbake neste uke, sier Karlsen.

NorthKid frontes av Stjernekamp-vinner Bilal.

- Det kom veldig brått på det her. Samtidig er vi jo alle i en vanskelig smittesituasjon for tiden, og må hjelpe hverandre for å få ting til å gå opp. Vi jobber på spreng nå med å få alt klart til lørdagen. Det er jo ganske mye som skal gjøres med tanke på sceneshowet, og ikke minst innøving av låta som vi nå har én uke mindre på. Men som man sier: «the show must go on». Vi gleder oss i alle fall til endelig å få vist frem «Someone» til Norge, sier han i pressemeldingen.

574.000 fulgte forrige ukes delfinale i Melodi Grand Prix, som var den andre i rekken. Den store finalen går av stabelen 19. februar.